‘Xiaomi Mi A2 onthulling op 24 juli: dit zijn de specificaties’

Thomas Haenen
12 juli 2018, 9:06
1 min leestijd
‘Xiaomi Mi A2 onthulling op 24 juli: dit zijn de specificaties’

Xiaomi’s volgende Android One-smartphone wordt mogelijk later deze maand al officieel onthuld. Het bedrijf organiseert eind juli een evenement waar naar verwachting de Xiaomi Mi A2 gepresenteerd wordt.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Mi A2 onthulling binnenkort

Op de uitnodiging voor de Xiaomi-evenement van 24 juli wordt geen toestel genoemd. De lancering vindt echter plaats in Spanje, wat suggereert dat de fabrikant met een smartphone komt voor de Europese markt. Dat is vrijwel zeker een opvolger van de Xiaomi Mi A1. Geruchten over een Mi A2 zoemen al een tijdje rond, en het originele toestel is binnenkort alweer één jaar oud.

Xiaomi Mi A2 onthulling

De Xiaomi Mi A2 is bijzonder, omdat het toestel waarschijnlijk op Android One loopt. Doorgaans maakt Xiaomi relatief zware aanpassingen aan Android, met een eigen interface en een aantal meegeleverde apps. Android One is echter een vrijwel onaangepaste versie van het besturingssysteem. Bovendien verschijnen er relatief snelle, regelmatige (beveiligings)updates voor toestellen met deze Android-variant.

Xiaomi’s smartphones zijn bovendien relatief goedkoop. De Mi A1 beschikt over een groot 5,5 inch-scherm, relatief vlotte hardware en een dubbele camera, maar wordt voor zo’n 200 euro verkocht. Daarmee heeft het toestel een hele scherpe prijs-kwaliteitsverhouding.

Specificaties Xiaomi Mi A2 uitgelekt

Uitgelekte Xiaomi Mi A2-specificaties suggereren dat dat ook bij het nieuwe toestel het geval is. Volgens bronnen heeft de smartphone een 6 inch-scherm, Snapdragon 660-chipset en 4GB werkgeheugen. Achterop zit een dubbele camera van 12 en 20 megapixel, voorop een selfiecamera van 20 megapixel.

Precieze details over de Xiaomi Mi A2 releasedatum en adviesprijs worden waarschijnlijk op 24 juli bekend gemaakt, op het evenement in Spanje. Dan horen we ook of de smartphone in Nederland verschijnt, al verwachten we van wel. De adviesprijs ligt vermoedelijk opnieuw onder de 300 euro.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Bron: GSMARENA
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Mi A1
Xiaomi Mi A1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu