Xiaomi blundert met updates: ook Mi A2-update zorgt voor problemen

Thomas Haenen
20 december 2018, 15:09
2 min leestijd
Xiaomi blundert met updates: ook Mi A2-update zorgt voor problemen

De meest recente Xiaomi Mi A2-beveiligingsupdate zorgt voor problemen. Door een bootloop is het toestel bij sommige bezitters onbruikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Mi A2-update problemen ontdekt

Na installatie van de beveiligingsupdate van december blijft de Mi A2 continu herstarten. Daardoor is de Xiaomi-smartphone volledig onbruikbaar geworden. Een oplossing is op dit moment niet beschikbaar, en het is niet mogelijk om oudere software te installeren. Gebruikers kunnen dus het beste nog even wachten met het installeren van de update.

Gebruikers die de bug hopen te omzeilen door het opstartproces aan te passen, vissen achter het net: ook dat helpt niet. Xiaomi raadt gebruikers vooralsnog alleen aan om hun toestel om te ruilen bij de winkel waar ze het gekocht hebben, maar heeft geen indicatie gegeven of en wanneer er een update verschijnt die de bug oplost.

xiaomi mi a2 review

Hoeveel gebruikers er precies last van hebben is onbekend, maar het lijkt wel meerdere landen te treffen. Op het Xiaomi-forum komen wereldwijd klachten binnen. Toen de beveiligingsupdate van november voor een bootloop zorgde, leek het probleem te maken te hebben met de Nederlandse taalinstelling. Door de simkaart tijdelijk te verwijderen en de taal aan te passen, functioneerde het toestel weer normaal. De goedkopere Mi A2 Lite lijkt geen problemen te hebben.

Veel problemen bij Xiaomi

Het is de vierde keer in korte tijd dat een Xiaomi-update voor problemen zorgt. In november veroorzaakte een Mi A2-beveiligingsupdate ook al veel bootloops in Nederland. Bij de oudere Xiaomi Mi A1 zorgde een Android Pie-update ervoor dat het toestel geen verbinding meer heeft met 4G-frequenties. Diezelfde update bij de Pocophone F1 brak de gezichtsherkenning en enkele andere features.

Xiaomi is nog relatief onbekend op de Nederlandse markt, maar laat met de Mi A2 goed zien wat ze op budgetgebied kunnen. “Het is een indrukwekkende smartphone voor het geld dat je betaalt. Het toestel heeft een prima design, vlotte hardware en opvallend goede camera,” zo schreef Wouter in zijn Xiaomi Mi A2 review. Deze softwareproblemen maken het merk echter rap minder aantrekkelijk.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu