‘Xiaomi Mi A3 verschijnt binnenkort, krijgt forse 4030 mAh-accu’

Wouter Nijsen
11 juli 2019, 16:44
2 min leestijd
‘Xiaomi Mi A3 verschijnt binnenkort, krijgt forse 4030 mAh-accu’

Xiaomi bracht de afgelopen twee jaar een aantal Android One-telefoons uit, en het is aannemelijk dat dit jaar de Mi A3 verschijnt. Volgens nieuwe informatie laat de aankondiging niet lang meer op zich wachten, terwijl ook de eerste specificaties bekend zijn.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Mi A3 onthulling lijkt aanstaande

De website MySmartPrice schrijft op basis van informatie van smartphonelekker Ishan Agarwal dat de Xiaomi Mi A3 en Mi A3 beschikken over respectievelijk een Snapdragon 730- en 675-chip. Dat zijn relatief nieuwe processoren, die bovendien een stukje krachtiger zijn dan de chips in de Xiaomi Mi A2 (Snapdragon 660) en Mi A2 Lite (Snapdragon 625) van vorig jaar.

Het lijkt erop dat de nieuwe Mi A3-telefoons de Europese versies worden van de Xiaomi Mi CC9 en CC9e, die eerder deze maand werden onthuld. Deze smartphones beschikken onder meer over een flinke 4030 mAh-accu met ondersteuning voor snelladen (18 Watt) en hebben een driedubbele camera op de achterkant.

Hierbij gaat het om een primaire sensor van 48 megapixel, een groothoeklens van 8 megapixel en 2 megapixel-dieptesensor die helpt bij het maken van portretfoto’s. Ook hebben de toestellen een 32 megapixel-selfiecamera en grotere schermen (6,39 en 6,01 inch) dan de Mi A2-telefoons (5,99 en 5,84 inch).

Wat we weten over de Mi A3 (Lite)

Xiaomi heeft nog niets losgelaten over eventuele nieuwe Android One-smartphones en bijvoorbeeld geen teasers vrijgegeven, maar het lijkt logisch dat hier spoedig verandering in komt. De Mi A2 en Mi A2 Lite werden vorig jaar ook in juli gepresenteerd en lagen even later in de winkels. Ook in Nederland kun je de smartphones aanschaffen. In eerste instantie verkochten slechts enkele webwinkels de telefoons, maar omdat Xiaomi nu officieel in Nederland actief is, zijn ze inmiddels breder verkrijgbaar.

De Xiaomi Mi A3 en Mi A3 Lite worden Android One-telefoons, wat betekent dat ze draaien op een stockversie van Android zonder bloatware. Bovendien krijgen Android One-toestellen maandelijks beveiligingsupdates en vrij snel Android-upgrades. De Mi A2 werd vorig jaar uitgebracht met Android 8.1 (Oreo) en kreeg redelijk vlot een Android Pie-update.

Blijf op de hoogte van de Xiaomi Mi A3 en Mi A3 Lite door de Android Planet-app te downloaden, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu