De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: Xiaomi Mi A3 en Mi A3 Lite hebben vingerafdrukscanner in scherm

Thomas Haenen
22 maart 2019, 9:27
2 min leestijd
Gerucht: Xiaomi Mi A3 en Mi A3 Lite hebben vingerafdrukscanner in scherm

Xiaomi werkt aan twee Android One-toestellen met een vingerafdrukscanner in het scherm. Waarschijnlijk gaat het om opvolgers van de Xiaomi Mi A2 en Mi A2 Lite.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Mi A3-vingerafdrukscanner krijgt upgrade

In de broncode van Xiaomi-software zijn door XDA Developers verwijzingen ontdekt naar twee nieuwe toestellen, met codenamen ‘bamboo_sprout’ en ‘cosmos_sprout’. Het zijn vrijwel zeker Android One-toestellen, omdat Xiaomi die intern altijd met de ‘sprout’-naam aanduidt. Bij beide smartphones wordt tevens aangegeven dat ze over een ‘fod’ beschikken, een afkorting voor ‘fingerprint on display’.

Daarmee is het vrijwel zeker dat de Xiaomi Mi A3 en Mi A3 Lite worden uitgebracht met een vingerafdrukscanner in het scherm. Alleen toestellen in de Mi A-reeks lopen namelijk op Android One, een versie van Android met minimale aanpassingen van de fabrikant en snellere updates. Bovendien ligt het voor de hand dat beide smartphones spoedig verschijnen: de Mi A2 en Mi A2 Lite verschenen bijna een jaar geleden, in het voorjaar van 2018.

Samsung Galaxy A50 preview

Optische scanner in het scherm

De vorige modellen in de reeks waren nog uitgerust met een vingerafdrukscanner op de achterkant, onder de camera. Nu kiest Xiaomi waarschijnlijk voor een optische scanner in het scherm. Een kleine camera maakt dan een foto van je vinger, zodra die op het beeld geplaatst is, en vergelijkt deze met een eerder gemaakte scan. Zo’n scanner zit ook in onder andere de Samsung Galaxy A50 en OnePlus 6T.

Volgens XDA Developers krijgen zowel de Xiaomi Mi A3 als de Mi A3 Lite een 32 megapixel-selfiecamera voorop. Het scherm vult vrijwel de hele voorkant, met een kleine notch bovenaan waar de selfiecamera in past. Overige specificaties van de twee smartphones zijn nog onbekend.

De Xiaomi Mi A3 en Mi A3 Lite worden waarschijnlijk in mei of juni gepresenteerd, precies een jaar na de introductie van hun voorgangers. De betaalbare Android-smartphones kosten waarschijnlijk beide minder dan 300 euro. Voor het zover is brengt het bedrijf volgende week eerst de Xiaomi Mi 9 uit. Het bedrijf is vanaf dit voorjaar zelf actief op de Nederlandse markt.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Mi A3
Xiaomi Mi A3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu