Xiaomi Mi Band 5 officieel: goedkope fitnesstracker focust op gezondheid

Michel van 't Klaphek
11 juni 2020, 14:58
2 min leestijd
Xiaomi Mi Band 5 officieel: goedkope fitnesstracker focust op gezondheid

Xiaomi heeft de Mi Band 5 officieel gepresenteerd. De nieuwe fitnesstracker focust zich op gezondheid en zit bomvol sensoren om dragers gezonder te maken. Of de Mi Band 5 in Nederland uitkomt is nog even de vraag.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Mi Band 5 officieel

Xiaomi heeft de opvolger van de Mi Band 4 uit de doeken gedaan. De Xiaomi Mi Smart Band 5 heeft een groter scherm, langere accuduur en is uitgerust met allerlei gezondheidsfuncties, zoals een geavanceerde slaapmeter.

Belangrijkste specificaties van de Xiaomi Mi Band 5:

  • Groot 1,1 inch-scherm met nieuwe wijzerplaten
  • 11 nieuwe sportmodi voor de actieve drager
  • Focus op gezondheid, waaronder een menstruatietracker
  • Accuduur van 14 dagen
  • Vooralsnog alleen in China verkrijgbaar
  • Lage instapprijs

Naast smartphones maakt Xiaomi ook allerlei andere slimme producten, waaronder dus fitnesstrackers. De Xiaomi Mi Band 5 probeert gebruikers zo gezond mogelijk door het leven te leiden en beschikt daarom over allerlei sensoren en functies. Een in het oog springende toevoeging is REM-tracking. Deze meet hoe je diepe slaapfase verloopt.

Deze REM-tracking werkt samen met de slaapmeter van zijn voorganger. Het duo moet er samen voor zorgen dat dragers het maximale uit hun nachtrust hebben. Ook heeft Xiaomi andere gezondheidsfuncties toegevoegd, zoals een ingebouwde tracker om de menstruatiecyclus in bij te houden. De Mi Band 5 heeft daarnaast 11 nieuwe sportmodi gekregen die je gebruikt tijdens het hardlopen, fietsen en zwemmen.

Xiaomi Mi Band 5 officieel

De nieuwe fitnesstracker heeft een groter schermpje dan zijn voorganger en volgens Xiaomi een accuduur van 14 dagen. Je kunt de Mi Band 5 in tegenstelling tot voorgangers draadloos opladen en hij is waterdicht tot een diepte van 50 meter. Vertrouwde functies, zoals de hartslagmeter, zijn uiteraard ook nog aanwezig.

Xiaomi Mi Band 5 kopen

Vooralsnog is de fitnesstracker alleen in China aangekondigd voor omgerekend zo’n 25 euro. Het is nog niet duidelijk of de Xiaomi Mi Band 5 ook in Nederland uitkomt. Dit lijkt wel aannemelijk, want vorige versies waren hier ook verkrijgbaar. De Xiaomi-fitnesstracker verschijnt in meerdere kleurtjes, zoals blauw, geel, groen en zwart.

Maandthema: gezondheid

In juni staat Android Planet in het teken van gezondheid. We schrijven onder meer over apps die je helpen bij een gezondere levensstijl, zoals Samsung Health, maar leggen ook uit hoe je je smartphone het beste kunt schoonmaken. Deze artikelen schreven we eerder over gezondheid:

Bron: Xiaomi
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Mi Smart Band 5
Xiaomi Mi Smart Band 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu