‘Xiaomi presenteert 5 november Mi CC9 Pro met 108 megapixel-camera’

Colin Baak
28 oktober 2019, 9:26
2 min leestijd
‘Xiaomi presenteert 5 november Mi CC9 Pro met 108 megapixel-camera’

Xiaomi houdt op 5 november een event in China, voor de aankondiging van verschillende hardware. Het bedrijf heeft teasers online gezet van het Mi CC9 Pro-toestel en de aankomende Mi Watch. De smartphone krijgt vijf camera’s op de achterkant, waaronder een 108 megapixelsensor en bevat vijf keer optische zoom.

Lees verder na de advertentie.

Aankondiging: Xiaomi CC9 Pro met 108 megapixel-camera

Vijf november wordt een grote dag voor Xiaomi, de steeds bekender wordende fabrikant. Op die dag komt het bedrijf met verschillende nieuwe producten. De Chinese grootmacht heeft zelf een teaser geplaatst van de Mi CC9 Pro op Weibo. Met deze smartphone richt Xiaomi zich volledig op fotografie.

Op de verschenen afbeelding zijn vijf camera’s te zien op de achterkant. Drie ervan zijn in een aparte module geplaatst. Daarnaast zien we de aanduiding van ‘108 MP’ en ‘5x optical’. We gaan uit van dezelfde 108 megapixelcamera als in de Xiaomi Mi Mix Alpha. Ook zal er dus vijf keer optische zoom aanwezig zijn bij het aankomende toestel. We zien twee flitsers, die moeten zorgen voor nog betere belichting.

Xiaomi Mi CC9 Pro-teaser

Daarnaast heeft het bedrijf een deel van zo’n 108 megapixelfoto laten zien. Op de foto, eveneens geplaatst op Weibo, is een uitsnede te zien van een oog. Het is qua oppervlakte slechts 0,8 procent van de originele portretfoto, maar toch zien we veel detail. Zo valt de reflectie erg op. Daarop is het silhouette van de persoon die de foto maakt te zien, evenals de raampartij op de achtergrond.

Xiaomi Mi CC9 Pro-sample

Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 730G-processor aldus geruchten. Ook zou het toestel kunnen opladen met een snelheid van 30 Watt. Overige specificaties over het toestel of details over de andere camera’s zijn nog onbekend. De Xiaomi CC-serie is gericht op jongeren en millenials die houden van het maken van content, CC staat dan ook voor Colorful and Creative.

Xiaomi watch met Wear OS

Op het event zal niet alleen de Xiaomi Mi CC9 Pro worden gepresenteerd. Het bedrijf heeft ook een teaser vrijgegeven van de aankomende Mi Watch. Deze smartwatch zou draaien op een aangepaste variant van Wear OS met de naam Mi Wear. Op een eerder verschenen afbeelding was een rond display te zien, de teaser toont echter een wat rechthoekige vorm.

Dit zou de eerste wearable zijn van het bedrijf met dit besturingssysteem. Het horloge krijgt volgens geruchten ondersteuning voor eSim, NFC, 4G en er is een slimme assistent aanwezig. Die kun je oproepen via je stem, net zoals de Google Assistant.

Tot slot wordt volgens geruchten ook de Mi TV 5 aangekondigd. Of de producten ook worden gelanceerd in Europa is nog de vraag. Houd voor al het nieuws omtrent Xiaomi, Android Planet in de gaten. Dat doe je via de website, de Android Planet-app of onze nieuwsbrief.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Bron: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu