De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Xiaomi Mi Mix officieel: de eerste smartphone zonder schermranden

Thomas Haenen
25 oktober 2016, 15:10
2 min leestijd
Xiaomi Mi Mix officieel: de eerste smartphone zonder schermranden

De Xiaomi Mi Mix beschikt over een fors 6,4 inch-scherm dat vrijwel de hele voorkant vult. Het toestel is voorlopig alleen in China verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Mi Mix officieel

Fabrikanten proberen al jaren de rand rond het scherm steeds kleiner te maken. Zo kunnen ze namelijk een groter scherm in een kleinere smartphone proppen. Inmiddels zien we dat het scherm bij vlaggenschepen zo’n 70 tot 80 procent van de voorkant vult. De Chinese fabrikant Xiaomi heeft echter een nieuwe doorbraak bereikt, met de introductie van de Xiaomi Mi Mix.

Xiaomi Mi Mix officieel

Het 6,4 inch-scherm van de Mi Mix vult namelijk vrijwel de hele voorkant. Enkel onderaan zit een kleine zwarte balk waar ook de selfiecamera en speaker geplaatst zijn. Uiteindelijk bestaat daardoor 91,3 procent van de voorkant uit scherm; een absoluut record. Daardoor is de Mi Mix ongeveer even groot als bijvoorbeeld de iPhone 6S Plus, hoewel het scherm van Xiaomi’s toestel vrijwel een volle inch groter is. Het scherm heeft een resolutie van 2040 bij 1080 pixels en een ratio van 17:9.

Om het grote scherm mogelijk te maken, heeft Xiaomi enkele aanpassingen moeten maken in de sensoren. Zo is de traditionele nabijheidssensor vervangen door een ultrasone variant onder het scherm. Met vibratie wordt gedetecteerd of je het scherm naast je oor houdt. De Mi Mix heeft bovendien een keramische behuizing ontworpen door Philippe Starck.

Xiaomi’s toestel is op elk gebied voorzien van de nieuwste hardware. Zo wordt de Snapdragon 821-chip gebruikt, Qualcomms krachtigste chip van het moment. Achterop zit een 16 megapixel-camera, voorop een 5 megapixel-camera. De accu capaciteit bedraagt 4400 mAh. Consumenten hebben de keuze uit 128 of 256GB opslagruimte en 4 of 6GB werkgeheugen.

Xiaomi Mi Mix kopen in Nederland

De Xiamo Mi Mix is vanaf deze maand verkrijgbaar in China. De goedkoopste variant wordt voor omgerekend zo’n 500 euro verkocht. Xiaomi’s smartphones zijn officieel niet in Nederland verkrijgbaar, dus reken er maar niet op dat de Mi Mix hier verkocht gaat worden. Wel worden de toestellen regelmatig door lokale webwinkels geïmporteerd.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu