Xiaomi presenteert goedkope en krachtige Mi Pad 2-tablet

Redactie
24 november 2015, 17:32
2 min leestijd
Xiaomi presenteert goedkope en krachtige Mi Pad 2-tablet

Het Chinese Xiaomi kondigde vandaag twee nieuwe producten aan. Eerder vandaag schreven we al over de betaalbare metalen  Xiaomi Redmi Note 3, maar ook de Mi Pad 2-tablet is gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

De Xiaomi Mi Pad 2 is de opvolger van de Mi Pad die in mei 2014 werd gelanceerd. Anderhalf jaar later komt de Chinese fabrikant met een nieuwe uitvoering van de tablet met een Intel-processor (2,2 GHz) in plaats van een Nvidia-chipset. Het apparaat kan zowel op  Android als Windows 10 draaien.

Dit is de Xiaomi Mi Pad 2

Met een scherm van 7,9 inch en een resolutie van 1536  bij 2048  pixels (326 ppi) lijkt er weinig vernieuwd  ten opzichte van de eerste uitvoering van de tablet. De goede prijs is echter ook gebleven.  De 16GB-versie kost 156 dollar, de 64GB Android- en de 64GB Windows-uitvoering zijn beide verkrijgbaar voor 203 dollar.

xiaomi mi pad 2

Het werkgeheugen van 2GB, vrij weinig voor een tablet die in de markt wordt gezet voor gaming en video’s, is niet verder uitgebreid en standaard is opnieuw minimaal 16GB aan opslagcapaciteit beschikbaar. Ook  is er weer een 64GB-variant beschikbaar voor een meerprijs. Qua camera is er weinig veranderd. Aan de voorkant vind je een 5  megapixel-camera, terwijl er aan de achterkant een 8 megapixel-camera is bevestigd.

Kleinere accu, dunnere tablet

Wat is er dan wel anders, behalve een nieuwe  processor? De accucapaciteit is zo’n 600mAh minder dan bij zijn voorganger. De Mi Pad 2 heeft  6010 mAh tot zijn beschikking, terwijl de accucapaciteit van de Mi Pad 6700 mAh bedroeg. Volgens Xiaomi moet dit echter genoeg zijn om onafgebroken 12 uur video’s te bekijken. De kleinere accu laat het ook toe dat de aluminium tablet dunner (6,95 millimeter) is geworden en 38 gram minder weegt.

xiaomi mi pad 2

De Xiaomi Mi Pad 2 draait  zowel  op  Android (Android 5.1.1 Lollipop) als op  Windows 10 (alleen mogelijk op de 64GB-versie). Xiaomi heeft hierover zijn eigen UI gelegd.  Het ziet er niet naar uit dat de tablet in Europa verschijnt, al kun je hem  via webshops als  Aliexpress, Dealextreme en Gearbest waarschijnlijk naar Nederland of België halen.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu