Xiaomi onthult de Mi4: 5 inch full-hd en Snapdragon 801 voor 237 euro

Redactie
22 juli 2014, 14:02
1 min leestijd
Xiaomi onthult de Mi4: 5 inch full-hd en Snapdragon 801 voor 237 euro
xiaomi mi4

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi heeft de Mi4 onthuld, een goedkope high-end smartphone die de zeer populaire Mi3 gaat opvolger. Xiaomi is met name populair in thuisland China, waar het de grootste smartphonefabrikant is – vergelijkbaar met Samsung in Nederland.

De Xiaomi Mi4 is voorzien van een 5 inch full-hd-scherm, Snapdragon 801-chip van Qualcomm met een 2,5GHz quadcore-processor, 3GB aan werkgeheugen, 16/64GB aan opslagruimte en een 13 megapixel-camera. De batterij is ook flink: 3080 mAh, waarmee je zeker de hele dag door gaat komen. Ook zou de smartphone binnen één uur naar zestig procent kunnen worden opgeladen. Dat is een indrukwekkende één procent per minuut.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Mi4 kopen

xiaomi-mi4-back-covers

De smartphone is verder voorzien van een metalen frame en ondersteunt verschillende covers, op eenzelfde manier als de OnePlus One. Zo zijn er houten covers beschikbaar, maar ook leren, stenen en stoffen covers.

De Xiaomi Mi4 kopen is alleen mogelijk in China geselecteerde andere landen. Hier behoort Nederland tot op heden nog niet bij. Xiaomi heeft recentelijk aangegeven producten ook in enkele opkomende markten te lanceren, zoals Brazilië, Thailand en Vietnam. Een Europese uitbreiding staat nog wel op de planning, maar het is onduidelijk wanneer.

Hoogstwaarschijnlijk kan de Xiaomi Mi4 wel worden geïmporteerd naar Nederland. De 16GB-versie kost 320 dollar (237 euro), de 64GB heeft een prijskaartje van 400 dollar (296 euro). Het is vooralsnog onduidelijk of LTE en mobiele netwerken in Nederland werken, maar dat is wel goed mogelijk.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu