De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Microsoft-deal brengt Xiaomi dichter bij Europa dan ooit

Wouter Nijsen
1 juni 2016, 12:11
2 min leestijd
Microsoft-deal brengt Xiaomi dichter bij Europa dan ooit

Xiaomi is in China enorm populair, maar de fabrikant heeft zijn weg nog niet gevonden naar Europa en de Verenigde Staten. Een overeenkomst met Microsoft kan hier verandering in brengen.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Microsoft

Microsoft maakt vandaag bekend dat het een overeenkomst heeft gesloten met Xiaomi. Het Chinese bedrijf koopt ongeveer 1500 octrooien van Microsoft, die er mogelijk voor zorgen dat er stappen gezet kunnen worden richting Europa en de Verenigde Staten.

Hoewel Xiaomi in China erg succesvol is met zijn krachtige en betaalbare toestellen, is het bedrijf nog niet hier  actief. Dit zou onder meer komen door het feit dat Xiaomi te weinig patenten bezit, wat voor juridische problemen zou zorgen. Dit probleem wordt door de overeenkomst met Microsoft mogelijk opgelost.

Xiaomi Mi5

De verwachting is dat het nog even duurt voordat Xiaomi zijn smartphones daadwerkelijk in Europa gaat uitbrengen. Hugo Barra, die verantwoordelijk is voor de internationale tak van Xiaomi, liet in februari aan Tweakers weten dat het bedrijf nog niet de mankracht heeft om relaties op te bouwen met providers en retailers in Europa. Tegenover The Wall Street Journal zegt Barra dat het nog onduidelijk wanneer het bedrijf naar de Verenigde Staten komt.  Vorig jaar verkocht Xiaomi meer dan 70 miljoen toestellen.

Microsoft-apps op Xiaomi-toestellen

Voorlopig zijn Xiaomi-toestellen alleen verkrijgbaar door ze te importeren vanuit China. Met de Mi Box brengt het bedrijf wel binnenkort een Android TV-apparaat uit in de Verenigde Staten. Vorige maand onthulde Xiaomi de Mi Max, een smartphone met een enorm 6,4 inch-scherm, metalen behuizing en grote accu.

Microsoft maakt ook bekend dat vanaf september op diverse Android-toestellen van Xiaomi, waaronder de Mi 5, Mi Max, Mi 4s, Redmi Note 3 en de Redmi 3 Microsoft-apps worden geleverd. Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Skype worden op de toestellen voorgeïnstalleerd, waardoor de applicaties een nieuwe groep gebruikers kunnen bereiken.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu