De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Zo gaat Xiaomi zijn MIUI-software verbeteren

Rens Blom
4 april 2019, 14:57
2 min leestijd
Zo gaat Xiaomi zijn MIUI-software verbeteren

Goed nieuws voor gebruikers van een Xiaomi-smartphone: de MIUI-software krijgt diverse nieuwe features. Daarnaast komt de fabrikant klagende smartphonebezitters tegemoet: MIUI toont straks minder advertenties. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Minder reclame in Xiaomi’s MIUI

Eén van de grootste klachten over MIUI is dat Xiaomi zijn softwareschil volpropt met advertenties. Banners voor apps en diensten zie je onder andere in de muziek-app, bestandsbeheerder en zelfs het instellingenscherm. Gebruikers kunnen aangeven dat ze geen gepersonaliseerde reclames willen, maar er is geen officiële manier om de advertenties uit MIUI te krijgen. De reclame is namelijk een belangrijk onderdeel van Xiaomi’s verdienmodel, legde het bedrijf onlangs uit.

De fabrikant verkoopt betaalbare smartphones met een goede prijs/kwaliteitsverhouding, wat deels mogelijk is door advertenties in MIUI te stoppen. De fabrikant voegde hier echter aan toe dat de advertenties de gebruikerservaring niet in de weg mogen zitten.

Xiaomi Mi 9 review

Omdat veel gebruikers ontevreden zijn over de hoeveelheid advertenties in MIUI, gaat het bedrijf actie ondernemen. Een Xiaomi-topman schrijft op het Chinese sociale medium Weibo dat de MIUI-schil minder advertenties krijgt. Reclame die de gebruikerservaring nadelig beïnvloeden, worden verwijderd.

Omdat de topman geen details geeft, is het bijvoorbeeld niet duidelijk om wat voor soort advertenties het gaat. Hoeveel reclame er in MIUI aanwezig blijft, is eveneens onbekend.

MIUI krijgt nieuwe features

Naast het verminderen van het aantal advertenties, krijgt MIUI ook nieuwe features. Volgens de Xiaomi-topman heeft de fabrikant na een feedbacksessie met een groep Chinese gebruikers besloten om drie functies sneller in de softwareschil te bouwen. Xiaomi heeft zes features op zijn to-do-lijst staan en vraagt Chinese MIUI-gebruikers hun drie favorieten te kiezen. Eén van de features is een extreme accubesparende modus, waarmee de smartphone alleen kan bellen en sms’en.

Het is nog onduidelijk wanneer de drie winnende functies in MIUI verschijnen. Nieuwe toestellen als de Xiaomi Mi 9 en Pocophone F1 draaien op MIUI 10, maar de fabrikant werkt alweer aan MIUI 11. Deze versie wordt later als update uitgebracht en bevat onder andere een donkere modus. Mogelijk bewaart Xiaomi de nieuwe features ook voor MIUI 11.

Lees meer over Xiaomi

Bron: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Mi 9
Xiaomi Mi 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu