De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Xiaomi Pocophone F1 krijgt Android Pie-update met bugs

Thomas Haenen
11 december 2018, 15:03
1 min leestijd
Xiaomi Pocophone F1 krijgt Android Pie-update met bugs

Pocophone F1-bezitters kunnen vanaf vandaag aan de slag met nieuwe software. Xiaomi is begonnen met de uitrol van de Android Pie-update.

Xiaomi Pocophone F1 Android Pie-update

Na een korte testperiode wordt inmiddels de definitieve versie van Android 9.0 (Pie) voor de Xiaomi Pocophone F1 uitgerold. Je krijgt automatisch een notificatie zodra jouw Xiaomi-toestel aan de beurt is. Let op: omdat de update bijna 2GB groot is, kun je deze het beste downloaden via een wifi-verbinding.

Omdat de nieuwe software geleidelijk verschijnt, kan het even duren voordat deze jouw smartphone bereikt. Waarschijnlijk is de update binnen nu en enkele dagen ook in Nederland beschikbaar. Wil je echt niet wachten, dan kun je de update ook handmatig via deze link downloaden en installeren. Met de update wordt de Pocophone F1 tevens voorzien van de Android-beveiligingsupdate van november 2018.

xiaomi pocophone f1 android pie-update

Dit is er nieuw in Android Pie

Google voegt met Android Pie onder andere verbeterde, rijkere notificaties toe. Ook kun je de menubalk onderaan in beeld vervangen met een nieuwe gebarenbediening. Dan swipe je bijvoorbeeld omhoog om naar je homescreen te gaan, in plaats van op een homeknop te drukken.

Daarnaast gebruikt Google machine learning voor meer zaken, waaronder om de accuduur te verbeteren. AI wordt ook ingezet bij ‘Adaptive Brightness’, dat automatisch de helderheid slimmer aanpast aan jouw voorkeuren.

→ Lees de volledige Android 9.0 (Pie) review voor meer features

Vooralsnog lijkt de update wel enkele problemen te veroorzaken. Zo claimen sommige gebruikers dat ze hun telefoon niet meer kunnen ontgrendelen met gezichtsherkenning. Ook de optie voor het ‘onzichtbaar maken’ van de notch door de hele balk bovenaan het beeld zwart te maken ontbreekt plots. Het is onbekend of en wanneer Xiaomi een oplossing voor deze problemen biedt.

Meer nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Pocophone F1
Xiaomi Pocophone F1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu