Oeps: de Xiaomi Pocophone kan Netflix niet in hd-streamen

Thomas Haenen
31 augustus 2018, 10:30
2 min leestijd
Oeps: de Xiaomi Pocophone kan Netflix niet in hd-streamen

De Xiaomi Pocophone F1 kan Netflix, Amazon Prime Video en verschillende andere diensten alleen op een lage resolutie streamen, omdat de juiste DRM-ondersteuning ontbreekt. Het probleem kan bovendien niet worden opgelost met een update.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Pocophone F1 Netflix-ondersteuning incompleet

Vanaf volgende maand is de Xiaomi Pocophone F1 in Nederland verkrijgbaar. Het toestel biedt de hardware van een toptoestel, inclusief een groot scherm en de vlotte Snapdragon 845-chip. Met een adviesprijs van slechts 329 euro is de Pocophone F1 ook heel betaalbaar. Helaas blijkt het toestel geen ondersteuning te hebben voor een toch vrij essentiële feature: streamen op een hoge beeldkwaliteit.

netflix gids android

Hoewel het aanbod van treamingdiensten als Netflix, Google Play Movies en Amazon Prime Video op full hd- of zelfs 4K-resolutie beschikbaar is op andere smartphones, kun je op de Pocophone F1 met een maximale resolutie van 540p streamen. Op het grote scherm zorgt dat voor relatief grof en onscherp beeld.

Geen update mogelijk

De oorzaak ligt bij Xiaomi. De Android-versie van de fabrikant ondersteunt namelijk slechts Widevine Level 3, terwijl Level 1 vereist is voor streamen op hoge resoluties. Widevine is DRM-software van Google die doorgaans standaard wordt meegeleverd met elk Android-toestel. Widevine regelt het digitale rechtenbeheer voor verschillende apps, en zorgt ervoor dat video’s die je streamt niet zomaar gekopieerd of gedeeld kunnen worden. Zonder ondersteuning zijn videodiensten niet verzekerd van adequate bescherming.

Dat is behoorlijk balen voor gebruikers. Xiaomi kan namelijk niet zomaar een update uitbrengen die de DRM-ondersteuning uitbreidt. Toen vorig jaar bleek dat de OnePlus 5T ook geen full hd-streams ondersteunt, werd gebruikers gevraagd hun toestel op te sturen. In een servicecentrum werden dan de juiste aanpassingen doorgevoerd. Dan ben je echter wel meerdere dagen of zelfs weken je toestel kwijt.

Xiaomi heeft nog niet gereageerd op de berichten. Het is nog onduidelijk of het bedrijf een oplossing gaat bieden voor dit probleem. Voor nu is het aan de gebruikers om te beslissen of ze een toestel in huis halen dat niet volledig compatibel is met de meeste streamingdiensten.

Het laatste nieuws over Xiaomi

Bron: Android Pure
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Pocophone F1
Xiaomi Pocophone F1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu