Xiaomi voorlopig niet naar Europa wegens productieproblemen

Gijs Ettes
25 november 2014, 13:33
1 min leestijd
Xiaomi voorlopig niet naar Europa wegens productieproblemen

De Chinese fabrikant Xiaomi wordt voorlopig niet actief in nieuwe markten, zo laat topman Hugo Barra weten aan Bloomberg. Het bedrijf boekt momenteel vooral in opkomende landen als China en India veel succes.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi productieproblemen

Xiaomi productieproblemen

Xiaomi, dat vier jaar geleden werd opgericht, verkocht lange tijd zijn goedkope smartphones en tablets alleen in China, maar sinds dit jaar is het bedrijf ook actief in India, Maleisië, Singapore en de Filipijnen. Daar gaan de apparaten van Xiaomi als warme broodjes over de toonbank en het was dus niet verwonderlijk dat de fabrikant plannen had om de internationale smartphonemarkt te bestormen.

Volgens Barra was het plan om dit jaar in tien landen actief te zijn, maar dat uitbreidingsdoel wordt nu teruggeschaald. “We focussen ons op het toevoegen van één land per keer waar we al onze producten uitbrengen, alvorens we naar nieuwe landen uitbreiden”, aldus Barra.

De reden dat Xiaomi voorlopig niet zal uitbreiden naar nieuwe landen is omdat het bedrijf meer toestellen verkoopt dat het vooraf had verwacht. Barra geeft aan dat de uitbreiding naar Thailand, Rusland, Mexico, Brazilië en Turkije is uitgesteld naar volgend jaar vanwege productieproblemen. Het bedrijf heeft zelf geen fabrieken, maar is afhankelijk van derde partijen als Foxconn. Xiaomi verkoopt dit jaar circa 70 miljoen smartphones.

Xiaomi verkoopt dit jaar 70 miljoen smartphones

Uitbreiding naar het westen

Aanvankelijk was het plan dat Xiaomi in 2015 zou uitbreiden naar Noord-Amerika, maar dat lijkt met de huidige productieproblemen onhaalbaar. Daarmee lijkt het ook sterk dat Xiaomi zijn goedkope smartphones en tablets – die veel weghebben van de vlaggenschepen van Samsung en Apple – op korte termijn gaat uitbrengen in Europa.

Lees meer over de opmerkelijke opmars van Xiaomi.

Het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu