De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Xiaomi komt met Redmi 6 en 6A: goedkoop met groot scherm

Thomas Haenen
12 juni 2018, 16:30
2 min leestijd
Xiaomi komt met Redmi 6 en 6A: goedkoop met groot scherm

Je hebt goedkope smartphones, en je hebt Xiaomi-smartphones. De Chinese fabrikant komt met twee nieuwe toestellen, die in het thuisland omgerekend vanaf minder dan 100 euro verkocht gaan worden.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Redmi 6 officieel aangekondigd

Vanaf deze maand is de Xiaomi Redmi 6 in China te koop. Het toestel heeft een 5,5 inch-scherm met resolutie van 1440 bij 720 pixels, een dubbele camera achterop van 12 en 5 megapixel en 5 megapixel-frontcamera. Er is liefst 32GB opslagruimte ingebouwd, plus een 2GHz-chipset met quadcore-processor en 3GB RAM. Achterop is tevens een vingerafdrukscanner te vinden.

Met deze specificaties zou de Redmi 6 een geduchte concurrent zijn voor toestellen als de Nokia 5.1 en Moto G6. Waar die smartphones echter voor zo’n 200 euro verkocht worden, heeft Xiaomi’s toestel een adviesprijs van omgerekend iets meer dan 100 euro.

Xiaomi Redmi 6A officieel

Xiaomi Redmi 6A: net zo krachtig, zonder vingerafdrukscanner

Dan is er nog het absolute budgetmodel, de Redmi 6A. Met een adviesprijs van omgerekend 80 euro is het de goedkoopste smartphone die Xiaomi maakt. Toch heeft ook de 6A een 5,5 inch-scherm met hd-resolutie, 16GB opslagruimte en 13 megapixel-camera. Het geheel wordt aangedreven door de Helio A22, een MediaTek-chipset met quadcore-processor en 2GB werkgeheugen.

Beide smartphones lopen op een flink aangepaste versie van Android, met de MiUI 10-interface van de fabrikant. Het gerucht gaat dat Xiaomi al een tijdje werkt aan een smartphone met Android Go, een speciale versie van Android voor zwakkere hardware. Gespeculeerd wordt dat de Redmi 6A later ook als Android Go-toestel verschijnt voor de Westerse markt. Details over die aankondiging ontbreken nog.

Xiaomi-smartphones in Nederland

Xiaomi kondigde onlangs een samenwerking aan met AS Watson, het moederbedrijf van onder andere Kruidvat. Daardoor zul je binnenkort de eerste smartphones van Xiaomi bij de drogisterij vinden. Of en wanneer de Redmi 6 en 6A bij Kruidvat in de winkels liggen, is onduidelijk.

De kans is echter groot dat de toestellen voor die tijd bij andere webwinkels te vinden zijn. Zo verkopen Belsimpel, Bol.com en CentralPoint Xiaomi-smartphones. Bij deze Nederlandse zaken krijg je doorgaans gewoon de volledige garantie zoals je die bij andere smartphones gewend bent.

Daarvoor leg je vaak wel een paar tientjes meer neer, dan je voor Xiaomi-smartphones betaalt bij Chinese webwinkels. De Redmi 6 heeft een adviesprijs van omgerekend 105 euro, voor de Redmi 6A betaal je in China omgerekend 80 euro. Voor verkoop in Nederland komen daar echter nog invoerkosten, btw en enkele andere bedragen bij. Vermoedelijk worden de twee smartphones hier voor respectievelijk zo’n 140 en 120 euro verkocht.

Bron: Xiaomi
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Redmi 6
Xiaomi Redmi 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu