De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Dit is Xiaomi’s eerste Android Go-smartphone, de Redmi Go

Thomas Haenen
29 januari 2019, 16:03
2 min leestijd
Dit is Xiaomi’s eerste Android Go-smartphone, de Redmi Go

Xiaomi wordt de volgende grote fabrikant die Android Go omarmt. Het bedrijf heeft de Redmi Go aangekondigd, een goedkope Android-smartphone met de aangepaste versie van het mobiele besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

‘Xiaomi Redmi Go-afbeelding gelekt’

De Xiaomi Redmi Go is vanaf volgende maand in Azië te koop voor omgerekend minder dan 100 euro. Nadat het toestel onlangs al uitlekte, heeft Xiaomi nu de aanstaande release bevestigt. Het is de eerste Android Go-smartphone zijn van Xiaomi. Het toestel wordt uitgerust met simpele hardware om de lage prijs mogelijk te maken.

De Xiaomi Redmi Go heeft een 5 inch-scherm met hd-resolutie (1280 bij 720 pixels), een Snapdragon 425-chip, 1GB werkgeheugen en slechts 8GB opslagruimte heeft. Achterop zit een 8 megapixel-camera, voorop eentje van 5 megapixel. De accucapaciteit van 3000 mAh is relatief groot voor dit formaat smartphone.

Of de Redmi Go straks ook in Nederland verschijnt, is nog onbekend. De smartphone is vooral bedoeld voor de Indiase markt, waar consumenten minder te besteden hebben. Xiaomi wordt echter steeds actiever op de Nederlandse markt, en werkt sinds kort zelfs samen met lokale providers en Kruidvat. Bovendien is de Mi A2 Lite, een ander goedkoop Xiaomi-toestel, populair hier. Dat suggereert dat er ook in deze Redmi Go interesse kan zijn.

Android, maar dan aangepast

Android Go is een aangepaste versie van het besturingssysteem gemaakt voor smartphones met goedkopere hardware. Er staan versimpelde versies op van Googles eigen apps, zoals Google Maps Go en Gmail Go. Die vereisen minder opslagruimte en missen de animaties van de ‘gewone’ apps, waardoor ze soepeler draaien. Daarnaast staat standaard de Data Saver-optie aan in alle mogelijke apps. Die zorgt ervoor dat apps niet zomaar data op de achtergrond verbruiken.

Eigenlijk is Android Go vooral gericht op opkomende markten zoals India en Thailand. Toch zijn er inmiddels ook in Nederland verschillende toestellen met de software te vinden, zoals de Nokia 1, Alcatel 1X en Moto E5 Play. Ook Huawei, Asus, Wiko en General Mobile verkopen inmiddels één of meerdere Android Go-telefoons.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Redmi Go
Xiaomi Redmi Go

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu