Megapopulaire Chinese smartphone Xiaomi Redmi komt naar Europa

Redactie
12 februari 2014, 16:02
1 min leestijd
Megapopulaire Chinese smartphone Xiaomi Redmi komt naar Europa
BgLvxPMCcAArfMb

De Xiaomi Redmi komt dit jaar naar Europa. Dat heeft de Chinese fabrikant bekendgemaakt. Met de naam Redmi gaat Xiaomi de enorm populaire smartphone in het buiteland lanceren, en Singepore is als eerste aan de beurt.

De smartphone, die in China de naam Hongmi (dat betekent rode rijst) krijgt, werd binnen vijf minuten 100.000 keer besteld. Daarmee is de Xiaomi Redmi de meest succesvolle smartphone in heel China, waar Xiaomi een zeer grote speler is. Ook Hugo Barra, ex-Google waar hij directeur van de Android-divisie was, heeft zich reeds bij Xiaomi aangesloten als vicepresident Global, ofwel de internationale tak van Xiaomi.

De Xiaomi Redmi is officieel in juli van 2013 uitgebracht en kost omgerend zo’n 100 euro. En voor die prijs heeft de smartphone zee interessante specificaties.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Redmi specs

Xiaomi Redmi

De Xiaomi Redmi is voorzien van Android 4.2 Jelly Bean, 4,7 inch-scherm met een 720p-resolutie, 1,5GHz quadcore-processor, 8 megapixel-camera, 1GB aan werkgeheugen, 4GB opslagruimte dat met een microSD-kaart uitbreidbaar is en een accu van 2000 mAh. Zeer mooie specificaties voor een prijs van 100 euro.

Het blijft vooralsnog onduidelijk wanneer de Xiaomi Redmi naar Nederland komt. Een Europese release staat voor later dit jaar gepland. De prijs voor het Europese 3g-model blijft ook nog onbekend.

Oppo komt eveneens uit China, een geduchte concurrent voor Xiaomi. Lees ook onze Oppo N1 review.

Lees meer over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu