Belsimpel gaat officieel Xiaomi-smartphones in Nederland verkopen

Thomas Haenen
22 november 2018, 16:52
2 min leestijd
Belsimpel gaat officieel Xiaomi-smartphones in Nederland verkopen

Niet Kruidvat, maar Belsimpel gaat meerdere smartphones van Xiaomi officieel in Nederland verkopen. Het Chinese bedrijf gaat in zee met de Groningse webwinkel.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi-samenwerking met Belsimpel aangekondigd

Belsimpel wordt een officiële Nederlandse partner van Xiaomi, zo laat de webwinkel weten. Verschillende smartphones van de Chinese fabrikant zullen nu via Belsimpel direct aan de Nederlandse markt worden verkocht, waaronder de Pocophone F1 en Xiaomi Mi A2.

xiaomi pocophone f1 review

Xiaomi-smartphones zijn al geruime tijd te vinden bij Belsimpel, maar werden tot nu toe geïmporteerd uit andere landen. Sommige van die toestellen worden voortaan door Xiaomi en Belsimpel direct naar de Nederlandse markt gebracht. Dat zorgt in theorie voor lagere prijzen en betere ondersteuning.

Belsimpel stopt na deze samenwerking overigens niet met het importeren van Xiaomi-smartphones. Toestellen die niet officieel door de Chinese fabrikant in Nederland worden uitgebracht, worden door Belsimpel via ‘eigen inkoopkanalen’ alsnog aangeboden. Het is onduidelijk welke smartphones hier ‘officieel’ verschijnen, en wat de webwinkel gaat importeren. We hebben Belsimpel hierover om opheldering gevraagd.

Samenwerking Xiaomi en Kruidvat op een laag pitje

Begin dit jaar maakte Xiaomi ook een samenwerking bekend met AS Watson, het moederbedrijf achter onder andere de drogisterijketen Kruidvat. Vooralsnog is daar echter weinig terecht van gekomen: het eerste toestel ligt pas sinds deze week in de winkels. Bovendien is deze Xiaomi Redmi 6A slechts tijdelijk verkrijgbaar als Black Friday-deal. Een woordvoerder van Kruidvat zegt dat een uitgebreide samenwerking pas op een later moment volgt.

Xiaomi is in thuisland China één van de populairste merken, en probeert nu langzaam ook door te breken in Europa. Het bedrijf verkoopt al smartphones in verschillende Westerse landen, waaronder Spanje en Polen. Xiaomi-toestellen bieden doorgaans relatief krachtige hardware voor een lagere prijs. In onze Xiaomi Mi A2 review lees je daar bijvoorbeeld meer over.

Lees meer over Xiaomi

Bron: Belsimpel
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu