Nieuwe Xiaomi smartphone binnen anderhalve minuut uitverkocht

Gijs Ettes
16 oktober 2013, 9:29
1 min leestijd
Nieuwe Xiaomi smartphone binnen anderhalve minuut uitverkocht
Xiaomi smartphone

De Chinese telefoonfabrikant Xiaomi doet het goed. In slechts een aantal jaar in het bedrijf gegroeid tot een van de grootste smartphonemakers in China.

Onlangs heeft Xiaomi opnieuw succes geboekt: de eerste 100.000 exemplaren van de Xiaomi smartphone Mi-3 waren in slechts 86 seconden uitverkocht, zo meldt TheNextWeb. Daarmee is de Mi-3 4 seconden sneller uitverkocht dan de Xiaomi Hongmi, een budgettelefoon die in augustus werd uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Xiaomi smartphone nog sneller uitverkocht

Mogelijk zitten tussen de kopers wel veel zakenmensen die de toestellen vervolgens met doorverkopen. Dat neemt niet weg dat een Xiaomi smartphone steeds populairder wordt en wie weet, betreedt de fabrikant net als HTC en Huawei eveneens de Europese markt.

Xiaomi smartphone

De Mi-3 is het topmodel van Xiaomi en wordt verkocht voor een prijs van omgerekend 242 euro voor het model met 16GB opslaggeheugen. Voor de 64GB-versie dient omgerekend 303 euro neergeteld te worden.

De high-end smartphone is verder voorzien van een Tegra 4- of Snapdragon 800-chipset, 2GB werkgeheugen en Android 4.2.1 (Jelly Bean). De ingebouwde camera schiet foto’s met 13 megapixel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu