De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Xiaomi verbetert updatebeleid: vier jaar Android-updates voor 11T-serie

Colin Baak
9 september 2021, 15:26
2 min leestijd
Xiaomi verbetert updatebeleid: vier jaar Android-updates voor 11T-serie

Het updatebeleid van Xiaomi wordt een stuk beter voor aankomende toestellen. De populaire fabrikant heeft bekendgemaakt dat de 11T-serie drie grote Android-updates en vier jaar beveiligingspatches krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi updatebeleid: langer, beter en meer updates

Volgende week, op 15 september, gaan we nieuwe high-end toestellen van Xiaomi zien. In de aanloop naar het evenement heeft de fabrikant nu een blogpost gepubliceerd. Daarin is te lezen dat de Xiaomi 11T en Xiaomi 11T Pro langer updates krijgen. Het gaat om drie grote Android-versie-updates. De smartphones die met Android 11 op de markt komen, krijgen de komende jaren dus ook updates naar Android 12, 13 en 14.

Ook zegt het bedrijf vier jaar beveiligingspatches uit te brengen, waardoor je ook altijd up-to-date bent. Of dit nieuwe beleid ook gaat gelden voor alle aankomende smartphones van het bedrijf is nog onbekend. Dat zal waarschijnlijk te maken hebben met de verschillende prijsklassen van smartphones die het bedrijf uitbrengt.

Xiaomi updatebeleid

Xiaomi onderzoekt tot slot of het huidige toestellen langer kan uitrusten met updates. Dat is echter niet al te eenvoudig beschrijft Albert Shan, head of product and technology, in de blogpost. Verdere details daarover deelt de fabrikant nog niet.

Langer updates, ook bij andere fabrikanten

Updates uitbrengen voor een langere periode is bij veel fabrikanten anno 2021 belangrijker dan ooit geworden. Verschillende bedrijven hebben de afgelopen tijd dan ook een beter beleid aangekondigd. Zo geeft Samsung veel toestellen in het middensegment inmiddels drie Android-updates en vier jaar beveiligingsupdates.

Dan is er Nokia met de 3+3+3-strategie. Dit betekent naast drie jaar garantie ook drie grote updates voor Android en drie jaar beveiligingspatches. Ook Oppo en OnePlus kondigden eerder aan een langer updatebeleid te gaan hanteren en datzelfde geldt in mindere mate voor Motorola. Google is de grondlegger van Android en met een Pixel-smartphone in je broekzak heb je qua updates ook niks te klagen. De komende Pixel 6 en 6 Pro krijgen volgens geruchten zelfs vijf jaar ondersteuning.

Meer over de Xiaomi 11T- op 15 september

Als gezegd komen we op 15 september meer te weten over de nieuwe Xiaomi-telefoons. We hopen dan ook te horen wat de toestellen gaan kosten en wanneer ze op de markt komen.

Benieuwd naar al het nieuws over Xiaomi of de 11T’s? Download dan de gratis Android Planet-app of schrijf je even in voor onze Android Planet nieuwsbrief. Natuurlijk vind je ons natuurlijk ook op Instagram of Facebook.

Het laatste nieuws over Xiaomi:

Bron: Xiaomi
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu