Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Xiaomi opent webshop voor Europa

Redactie
4 maart 2015, 11:22
1 min leestijd
Xiaomi opent webshop voor Europa

Xiaomi, één van de grootste smartphonefabrikanten van de wereld, maakt een voorzichtige stap naar Europa door de webshop van het bedrijf open te stellen voor Europese landen, waaronder Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Dat maakt Xiaomi’s Hugo Barra, die voorheen topman bij Google was, bekend tegenover Cnet. Xiaomi is enorm populair in thuisland China, waar het met goedkope toestellen voor de massa veel succes boekt. Daarnaast zijn Xiaomi’s mobiele apparaten voorzien van krachtige hardware en de fijne MIUI-software, die is gebaseerd op Android.

Xiaomi webshop voor Europa

xiaomi redmi

Op dit moment komen er nog geen smartphones of tablets in de Xiaomi webshop, maar focust het Chinese bedrijf zich vooralsnog op het aanbieden van accessoires. Denk bijvoorbeeld aan Xiaomi’s stappenteller, een koptelefoon en externe accu’s. Dat is mogelijk een domper, maar het laat wel zien dat Xiaomi voor het eerst verder denkt dan China en buurlanden.

“We zien onszelf steeds meer als een lifestylemerk”, aldus Barra. Door de verkoop van accessoires wil Xiaomi benadrukken dat ze niet alleen een smartphonefabrikant zijn. Barra liet echter eerder al doorschemeren dat smartphones van Xiaomi niet snel naar Europa komen. Het bedrijf gaat zich als eerste richten op opkomende markten, zoals Brazilië, Rusland en India.

Volgens Xiaomi is de concurrentie binnen Europese landen nog “extreem competitief”, en wil het eerst de opkomende markten veroveren met hun goedkope smartphones en tablets.

De webshop van Xiaomi is hier te bezoeken, maar lijkt nog niet volledig beschikbaar te zijn.

Laatste nieuws over Xiaomi

Bron: Cnet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu