Eerste Xiaomi-winkels in Nederland openen later dit jaar

Thomas Haenen
28 maart 2019, 11:53
2 min leestijd
Eerste Xiaomi-winkels in Nederland openen later dit jaar

Xiaomi maakte vandaag zijn plannen voor de Nederlandse markt bekend. Later dit jaar opent de Chinese telefoonmaker zijn eerste eigen winkels in Nederland.

Xiaomi-winkels in Nederland openen later dit jaar

Op de Nederlandse lancering van Xiaomi maakte het bedrijf ambitieuze plannen bekend voor de Nederlandse markt. Naast Xiaomi smartphones als de Mi 9 gaat Xiaomi ook verschillende slimme apparaten voor in huis verkopen, zoals fitnesstrackers en speelgoed.

Al die producten zullen verkrijgbaar zijn bij verschillende Nederlandse winkels, waaronder telefoonwinkels, providers en zelfs Kruidvat. Xiaomi opent ook een Nederlandse afdeling van zijn eigen webwinkel. Daarnaast gaan er dit jaar verschillende eigen winkels open, zo maakte het bedrijf bekend. In die winkels wordt “een groot deel” van het Xiaomi-assortiment verkocht, zo beloofde een woordvoerder, tegen de lage adviesprijzen die het bedrijf doorgaans hanteert.

xiaomi winkels nederland

Op moment van schrijven is nog onduidelijk waar in Nederland de winkels precies worden geopend, en wat de verwachte openingsdatum is. Wel lijkt het bedrijf nog dit jaar meerdere winkels te willen openen.

Opvallende stap

Dat is een opvallende stap van Xiaomi, omdat het daarmee de enige grote Android-fabrikant is met plannen voor meerdere fysieke winkels in Nederland. Andere merken als Samsung, OnePlus en Huawei hebben wel verschillende ‘miniwinkels’ binnen ketens als MediaMarkt, of openen pop-up winkels bij de release van belangrijke nieuwe toestellen. Xiaomi kiest echter voor winkels die het hele jaar door open blijven. Het bedrijf hoopt hiermee zijn naamsbekendheid op de Nederlandse markt te vergroten.

In thuisland China is Xiaomi inmiddels populairder dan Samsung en Apple, en sinds vorig jaar is het bedrijf ook actief op de Europese markt. Na Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hoopt men ook door te breken in Nederland. De fabrikant maakte vandaag bekend dat de Mi 9 vanaf dit voorjaar in Nederland verkrijgbaar is, en dat er snel meer producten zullen volgen. De Mi 9 is overigens al sinds een maand hier te koop, bij Belsimpel en Mobiel.nl. Die webwinkels halen echter exemplaren uit het buitenland en verkopen deze door.

De Mi 9 is uitgerust met een Snapdragon 855-chip, die ook in andere recente toptoestellen zit. De telefoon heeft tevens een driedubbele camera en een vingerafdrukscanner in het scherm. Waar je bij de concurrentie zo’n 800 tot 1000 euro betaalt, heeft de Mi 9 een adviesprijs van 449 euro, check de beste Xiaomi Mi 9 prijzen in onze prijsvergelijker (los en met abo).

Meer nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Mi 9
Xiaomi Mi 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu