De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Xiaomi’s Mi Mix 2 is pas écht een randloze smartphone

Thomas Haenen
11 september 2017, 12:25
2 min leestijd
Xiaomi’s Mi Mix 2 is pas écht een randloze smartphone

De Xiaomi Mi Mix was vorig jaar één van de eerste smartphones met een nagenoeg randloos scherm. Een zojuist aangekondigde opvolger doet er nog een schepje bovenop.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Mi Mix 2 release aangekondigd

De Xiaomi Mi Mix 2, zoals het toestel heet, beschikt over een 6 inch-scherm met een resolutie van 2880 bij 1440 pixels. Het scherm loopt aan de bovenkant en zijkanten nog verder door in de randen dan vorig jaar. De zwarte balk aan de zijkant is 12 procent kleiner gemaakt, waardoor vrijwel de volledige voorkant uit scherm bestaat.

Om dat design mogelijk te maken heeft Xiaomi de speaker en nabijheidssensor in het scherm verwerkt. Op basis van trillingen in het metaal wordt het geluid doorgegeven en de nabijheid gedetecteerd. Xiaomi claimt het eerste bedrijf ter wereld te zijn met die technologie.

Xiaomi Mi Mix 2 release

Het toestel is verder voorzien van de beste hardware van het moment, waaronder dezelfde Snapdragon 835-chip die ook in de LG V30 en OnePlus 5 zit. De Mi Mix 2 heeft 6GB werkgeheugen, een 12 megapixel-camera met optische beeldstablisatie achterop en loopt op een aangepaste versie van Android 7.0 (Nougat).

Vorig jaar kwam Xiaomi nog onder vuur, toen bleek dat het design op de marketingmaterialen iets mooier was dan de werkelijkheid. Hoewel officiële renders een nagenoeg randloze smartphone toonden, bleken de randen in het echt een tikkeltje groter te zijn. Dit jaar is Xiaomi stukken eerlijker. Uit foto’s van journalisten die de Mix 2 geprobeerd hebben blijkt dat de officiële beelden overeenkomen met de werkelijkheid.

Mi Mix 2 in Nederland?

Xiaomi is niet actief op de Nederlandse markt en de Mi Mix zal hier dan ook niet officieel uitgebracht worden. Het toestel biedt echter wel ondersteuning voor Nederlandse 4G-frequenties en is dus geschikt voor onze netwerken. In het verleden hebben webwinkels als Belsimpel Xiaomi-smartphones in Nederland geïmporteerd. De kans is groot dat ook de Mi Mix 2 in de toekomst via grijze import hier opduikt.

In China is de Mi Mix 2 vanaf deze maand verkrijgbaar. De adviesprijs begint bij omgerekend zo’n 400 euro voor een variant met 64GB opslagruimte, oplopend tot 520 euro voor een versie met 256GB opslagruimte. Een speciale, keramische variant met meer werkgeheugen wordt verkocht voor zo’n 600 euro.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Mi Mix 2
Xiaomi Mi Mix 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu