De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Sony’s selfie-smartphone Xperia C3 officieel onthuld

Redactie
8 juli 2014, 11:17
1 min leestijd
Sony’s selfie-smartphone Xperia C3 officieel onthuld
Xperia C3

Sony heeft dinsdag de Xperia C3 gepresenteerd, een heuse selfie-smartphone die speciaal is ontworpen om foto’s met de frontcamera te schieten. De 5 megapixel-camera aan de voorzijde is flink groter dan bij de gemiddelde smartphone en er is ook een led-flitser beschikbaar. Hierdoor kun je ook selfies met de flitser maken, om zo toch nog een goed kiekje te schieten terwijl het donker is. Selfies tijdens het stappen is dus voortaan ook geen probleem meer. Daarnaast levert Sony enkele speciale selfie-apps met de smartphone, waaronder een camera-app waarmee zij filters en effecten kunnen toevoegen terwijl ze een selfie maken.

Lees verder na de advertentie.

Xperia C3: verdere specs

De Xperia C3 is verder voorzien van een 5,5 inch-scherm met een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslagruimte dat met een microSD-kaart uitbreidbaar is en een 1,2GHz quadcore-processor van Qualcomm. De achterzijde beschikt over een 8 megapixel-camera en het toestel meet 156 bij 78,5 bij 7,6 millimeter. Het gewicht komt neer op z’n 150 gram, dat mede wordt veroorzaakt door de accu van 2500 mAh. Vanuit de doos draait het toestel op Android 4.4.

f48bb7abd7537c0ee6d9e0c5364e6ad8

De Xperia C3 verschijnt later dit jaar in drie kleuren: zwart, wit en mintgroen. Het toestel heeft nog geen Nederlandse prijs of releasedatum, want de selfie-smartphone wordt eerst in China gelanceerd.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia C3
Sony Xperia C3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu