Sony introduceert 4G-smartphone Xperia E4g voor 129 euro
Redactie

Sony heeft dinsdag de 4G-versie van zijn betaalbare smartphone Xperia E4 gepresenteerd, die vanaf april voor een adviesprijs van 129 euro te koop is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De Xperia E4g heeft grotendeels dezelfde specificaties als de eerder aangekondigde Xperia E4, die vooralsnog niet in de winkels ligt. Dit toestel komt ook in de eerste helft van 2015 te koop.

sony xperia e4Over de Xperia E4g

De Xperia E4g is voorzien van een 5 inch-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels, 1,5Ghz quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen en een redelijk grote 2300 mAh-accu. Deze moet voor twee dagen gebruik zorgen, zo meent Sony.

Verder biedt het toestel ondersteuning voor nfc en 4G, en is het glas krasbestendig. Vanuit de doos draait de smartphone op Android KitKat en gebruikers kunnen met de 5 megapixel-camera aan de achterzijde foto’s schieten.

‘Ongekende accuduur’

“De Xperia E4g biedt kwaliteit en gebruikersgemak, een betaalbare smartphone met premium functies voorzien van een super snelle 4G LTE connectiviteit”, aldus Gelise Bouma, marketingmanager  Sony Mobile Benelux.

“Met een eenvoudige configuratie en een ongekende accuduur van twee dagen denken wij dat de Xperia E4g een meerwaarde biedt voor diegenen die de premium Sony-technologie en ervaringen wensen die vaak alleen gepaard gaan met high-end-toestellen.“

Release en prijs

De Xperia E4g is vanaf april 2015 te koop voor een adviesprijs van 129 euro in de kleuren zwart en wit. Mocht je een Sony-toestel overwegen: met de Sony Transfer-app kun je gemakkelijk al je contacten, foto’s, favorieten, apps, muziek en berichten van een iPhone, Windows Phone, Blackberry of andere Android overzetten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.