De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Sony presenteert slimme oordoppen en 3 andere apparaten

Rutger Otto
22 februari 2016, 9:46
2 min leestijd
Sony presenteert slimme oordoppen en 3 andere apparaten

Sony heeft op het Mobile World Congress slimme apparaten voor de Xperia-lijn aangekondigd. Het gaat om oordoppen, een opspeldcamera, een projector en een soort robot-assistent.

Lees verder na de advertentie.

Naast een nieuwe smartphone-lijn kondigde Sony ook vier accessoires aan tijdens het MWC in Barcelona. “We kijken alleen maar naar onze schermen, maar we vergeten naar de buitenwereld te kijken”, zei Hiroki Totoki, ceo van Sony Mobile Communications, tijdens de presentatie. “Xperia wordt natuurlijker en gebruikt te omgeving om je heen.”

Xperia Ear

Dat doet Xperia met een aantal nieuwe accessoires. De eerste daarvan is een slimme oordop, de Xperia Ear. Het oogt als een vrij groot oorstuk. Het apparaat laat gebruikers spraakcommando`s gebruiken om bijvoorbeeld hun agenda, het nieuws of weerberichten te checken. Het antwoord komt dankzij een stem via het oortje binnen, dankzij de slimme assistent.

Je kunt het verder onder meer gebruiken als navigatie of om een bericht op te stellen. Opvallend is dat iedereen met een Android-toestel er gebruik van kan maken, je hoeft dus niet per se een Xperia-telefoon te hebben. De Xperia Ear komt deze zomer op de markt voor een nog onbekende prijs.

https://www.youtube.com/watch?v=n0B_lGEqTy4

Xperia Eye

Van de volgende accessoires zijn nog geen releasedata bekend, maar zijn daarom niet minder interessant. De Xperia Eye is een draagbaar cameraatje, dat je aan je trui kunt hangen. Het gaat om een groothoekcamera (tot 360 graden) met gezichtsherkenning waarmee je niet alleen kunt filmen, maar ook fotograferen.

Xperia Projector

De Xperia Projector is een kleine projector voor in huis, die via licht informatie toont op de muur. Denk hierbij aan de klok, je agenda en het weerbericht. Interessant is dat de projectie touchgevoelig is. Druk je op een icoontje op de muur, dan kun je bijvoorbeeld iemand opbellen. Verder is het mogelijk om het apparaat op tafel te leggen en zo bijvoorbeeld door foto`s te bladeren.

Xperia Agent

Van de Xperia Agent hebben we weinig gezien, maar in het filmpje wordt een klein robot-achtig apparaatje voor in huis getoond. Volgens Sony zal de Agent je voorzien van ‘handige informatie, communicatie en bediening van thuisapparatuur’. Het apparaat reageert op een aantal commando`s, heeft een ingebouwde camera en een projectordisplay.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu