‘Nieuwe foto’s Sony Xperia M4 Aqua opgedoken’
Wouter Nijsen

Er zijn nieuwe foto`s opgedoken van de Sony Xperia M4 Aqua, het waterbestendige midrange  toestel dat waarschijnlijk maandagochtend tijdens het Mobile World Congress wordt gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Xperia M4 Aqua foto’s verschenen

Het doorgaans betrouwbare Xperia Blog zegt over nieuwe Xperia M4 Aqua foto’s te beschikken. Op de gelekte beelden is een witte variant van het toestel te zien, nadat er al eerder  één met een rode behuizing opdook. Opvallend aan  de witte versie zijn de zilveren zijkanten, die worden bijgestaan door wat lijkt op nylon hoeken.

Daarnaast tonen  de foto`s een klein notificatielichtje, dat  aan de linkerkant van het toestel is geplaatst. Ook zien we waar de simkaartopening, power-, camera- en volumeknoppen zich precies bevinden. Duidelijk is in ieder geval dat het toestel beschikt over het herkenbare  Sony-design, dat we kennen van bijvoorbeeld de  Xperia Z3  en Z3 Compact.

Wat we weten over de Xperia M4 Aqua

Hoewel Sony zich nog niet officieel heeft uitgelaten over de Xperia M4 Aqua, gaan er wel geruchten over de specificaties van het toestel. Zo zou de M4 Aqua voorzien zijn van een 1,5GHz quadcore-processor (Snapdragon 610), die naar verwachting bijgestaan wordt door  2GB aan werkgeheugen. Het scherm van de M4 Aqua is  waarschijnlijk 5,2 inch groot, met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 282 ppi.

Verder  zou  de M4 Aqua  voorzien zijn  van een 13 megapixel-camera aan de achterkant, 5 megapixel-camera aan de voorkant, 16GB aan uitbreidbaar opslagruimte en Android 5.0 (Lollipop). De IP65- of IP68-certificering zorgt ervoor dat het toestel stof- en waterbestendig is.

Het is nog niet bekend wat de Xperia M4 Aqua precies gaat kosten en wanneer het toestel verschijnt.  Wel is de kans erg groot dat de smartphone aanstaande maandagochtend tijdens de Sony-previewsessie  wordt gepresenteerd. Nog even geduld dus!

Het laatste nieuws over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.