De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Record Sony: Xperia smartphones verkopen 10 miljoen keer

Gijs Ettes
31 oktober 2013, 15:27
1 min leestijd
Record Sony: Xperia smartphones verkopen 10 miljoen keer
Xperia smartphones

Het afgelopen kwartaal hebben de Sony Xperia smartphones het beter gedaan dan ooit. In totaal verkocht Sony 10 miljoen Xperia-toestellen, circa 14 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen gingen er 8,8 miljoen Xperia smartphones over de toonbank.

De hoge verkoopcijfers dankt Sony voornamelijk aan de Xperia Z. Zijn opvolger, de Xperia Z1, wordt pas sinds deze maand verkocht en is dus niet meegerekend in de kwartaalcijfers.

Lees verder na de advertentie.

Xperia smartphones presteren goed

Als Sony de huidige koers aanhoudt, behaalt het bedrijf aan het einde van dit fiscale jaar zijn doelstelling van 42 miljoen verkochte Xperia smartphones. Het bedrijf heeft nog tot maart volgend jaar om die doelstelling te behalen. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat de Xperia Z1 tijdens de feestdagen hoge verkoopcijfers noteert.

Hoewel de mobiele tak van Sony goed presteert, gaat het met het bedrijf als geheel iets minder. Zo werd de winstprognose met 40 procent naar beneden bijgesteld tot 40 miljard yen. Dat is omgerekend zo’n 298 miljoen euro.

Lees meer over Sony en de Xperia Z1

Hieronder vind je de meest recente berichtgeving omtrent Sony, maar voor meer informatie kun je ook terecht op de Sony toestelpagina. Het huidige topmodel van de fabrikant nemen we onder de loep in de Xperia Z1 review.

Via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z
Sony Xperia Z

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu