Xperia Tablet Z2De Xperia Tablet Z2 specificaties zijn uitgelekt op Twitter. De beruchte Twitteraar Evan Blass (@evleaks) heeft vandaag een tweet geplaatst met daarin de specificaties van de aankomende Sony-tablet en daaruit blijkt dat het apparaat mogelijk slechts 6,4 millimeter dik is en – net als andere toestellen in de Xperia-lijn – waterdicht. De vorige Xperia Tablet Z is ook water- en stofbestendig, maar heeft een dikte van 6,9 millimeter. Het nieuwe Android-toestel krijgt net als de Tablet Z naar verluidt een 10,1 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels.

Verder heeft de Xperia Tablet Z2 waarschijnlijk een 2,3GHz-quadcore-processor (Snapdragon 800) en meer werkgeheugen (3GB). Verder is het apparaat voorzien van 16GB aan opslagruimte dat is uit te breiden met een micro-sd-kaartje. De camera’s lijken met 8 en 2 megapixels (frontcamera) ongewijzigd. Hetzelfde geldt voor de 6000 mAh-accu die waarschijnlijk net als bij de vorige Tablet Z niet is te verwijderen. Was dat wel het geval, dan was het apparaat wellicht niet zo dun.

Zoals uit onderstaande tweet blijkt, draait de Xperia Tablet Z2 bij verschijning op de laatste versie van Android 4.4 (KitKat). We verwachten verder dat de tablet lichter is dan zijn voorganger (495 gram) en eveneens voorzien zal zijn van 4G-ondersteuning.

Xperia Tablet Z2 release

De vorige Tablet Z werd in februari onthuld en was drie maanden later – in mei – verkrijgbaar. De verwachting is dat hetzelfde geldt voor de Xperia Tablet Z2, al is over een officiële releasedatum nog niets bekend. Naar verwachting wordt de tablet tijdens het Mobile World Congress (24-27 februari) uit de doeken gedaan.

Lees meer over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.