Sony geeft voorlopige Android 7.1-update vrij voor Xperia X

Een voorlopige Sony Xperia X Android 7.1-update is nu beschikbaar voor alle bezitters van het toestel. Het is één van de eerste smartphones met de nieuwe software.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Xperia X Android 7.1-update

Sinds vorig jaar doet Sony er alles aan om nieuwe versies van Android sneller uit te rollen naar zijn smartphones. Dat doet het bedrijf door vlak na de introductie van een update met zogenaamde conceptversies te komen, voorlopige updates waarmee gebruikers de nieuwe functies alvast kunnen testen. Zo hoef je als consumenten niet maanden, maar slechts weken te wachten op een nieuwe update.

Xperia X Android 7.1-update

Het bedrijf zet dat beleid dit jaar voort en trapt het jaar gelijk goed af met de introductie van de eerste conceptupdate naar Android 7.1. Bezitters van de Sony Xperia X kunnen per direct met de nieuwe software aan de slag. De uitrol volgt minder dan een maand na de officiële release van Android 7.1, waarmee Sony de eerste fabrikant is buiten Google die de software uitrolt voor zijn smartphone. Veel fabrikanten rollen nu pas Android 7.0 uit, de vorige versie.

Heb je een Sony Xperia X en wil je met de software aan de slag? Download dan de Concept Installer in de Play Store. Via deze app kun je je smartphone updaten naar softwareversie 38.3.A.0.41, een voorlopige versie van Android 7.1. Let op: omdat het om een conceptversie gaat kun je nog tegen bugs en andere kleine problemen aanlopen. Een volledige update wordt waarschijnlijk binnen enkele weken beschikbaar gemaakt.

Meer over Android 7.1

Android 7.1 zorgt er onder andere voor dat de camera sneller opgestart wordt. Ook zijn er verschillende nieuwe emoji. Sony heeft daarnaast zelf nog ondersteuning toegevoegd voor PlayStation 4 Remote Play. Dat betekent dat je PS4-games kunt spelen via je Xperia X. Met de update wordt het toestel direct voorzien van de meest recente Android-beveiligingsupdate, die begin december verscheen.

Lees het laatste nieuws over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.