De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Sony voegt nachtmodus toe aan Xperia X Concept

Rick van der Veer
23 januari 2017, 20:37
2 min leestijd
Sony voegt nachtmodus toe aan Xperia X Concept

Sony heeft een update uitgebracht voor zijn Concept-versie voor de Xperia X. De experimentele Android-variant is met de Xperia X Concept update voorzien van een nachtmodus en de laatste veiligheidsupdates.

Lees verder na de advertentie.

Xperia X Concept update

Sony heeft een aantal nieuwe features toegevoegd aan Android Concept voor de Xperia X. Met de nieuwe nachtmodus past het scherm automatisch de kleurweergave aan om minder blauw licht in je ogen te laten vallen als je ‘s avonds of ‘s nachts je toestel gebruikt. Je kunt zelf bepalen wanneer het filter aan gaat of het automatisch laten regelen op basis van daglicht. Daarnaast bevat de update de laatste veiligheidsupdates tot en met januari 2017.

Ook heeft de Xperia Home-launcher een update gekregen en zijn er bugs verholpen met het ruisfilter van de microfoon en de vingerafdrukscanner. Bovendien gaat de Xperia X beter met mobiele netwerken om.

De Concept-versie voor Sony-smartphones is een manier waarmee de Japanse fabrikant nieuwe features kan testen voordat een breder publiek ermee aan de slag kan. In dit geval wordt met Concept een voorlopige versie van Android 7.1 Nougat getest. Op deze manier kunnen enthousiaste gebruikers alvast een voorproefje krijgen van de nieuwe software en krijgt Sony de kans om een publieke bètatest uitvoeren.

Xperia X Concept downloaden

Als je mee wil helpen met de bètatest of gewoon de voorlopige versie van Android 7.1 voor de Xperia X wil uitproberen kun je je aanmelden via de Google Play Store. Door de Concept Installer te downloaden en je aan te melden ontvang je vanzelf een update naar de nieuwste versie van Concept. Let wel op: het gaat hier om bètasoftware, waardoor je nog tegen bugs en andere problemen aan kunt lopen. De definitieve versie van Android 7.1 verschijnt waarschijnlijk dit voorjaar voor Sony’s smartphones.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: XperiaBlog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia X
Sony Xperia X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu