De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Xperia X10 krijgt Froyo-ROM

Redactie
22 november 2010, 12:26
1 min leestijd
Xperia X10 krijgt Froyo-ROM
froyo-1

Eindelijk is er een custom ROM van Froyo (Android 2.2) beschikbaar voor Android-gebruikers met een Sony Ericsson Xperia X10. De ROM komt niet zonder fouten, want mogelijkheden als video playback, de zwart-wit-camera en sommige codecs werken niet. “De eerste alfaversie is nog niet geschikt als standaard besturingssysteem, maar het is goed genoeg om de meeste taken uit te voeren“, zegt één van de ontwikkelaars op de website van XDA-developers. “Er zitten nog wat fouten in de alfaversie, dus verwacht niet dat het besturingssysteem snel en stabiel is.”

Zo nu en dan stottert de ROM en het kan voorkomen dat het besturingssysteem op bepaalde momenten crasht“, vervolgt de ontwikkelaar. “Waarom we de alfaversie van de ROM nu al uitbrengen? Omdat we zo snel mogelijk feedback van gebruikers willen ontvangen. We hopen binnen enkele dagen met een bètaversie te komen.”

Lees verder na de advertentie.

De bètaversie is volgens de ontwikkelaar goed genoeg om als standaard besturingssysteem te gebruiken. “Op dit moment is de dual-booting de beste manier om de ROM te gebruiken“, aldus ontwikkelaar Zdzihu.

Wil je de ROM per se proberen? Volg de onderstaande instructies op. Android Planet en XDA-developers zijn niet verantwoordelijk voor de gevolgen van een mislukte installatie, dus doe het alleen als je verstand van zaken hebt!

 • 1. Download the rom package
 • 2. Unpack it to the root (main folder) of your SD Card
 • 3. Connect your phone in USB Debugging mode
 • 4. Open ADB shell, switch to root user (SU)
 • 5. Issue the command:
  Code:
  dd if=/sdcard/install of=/data/install && chmod 777 /data/install && ./data/install
 • 6. Reboot when installation is finished
 • 7. Enjoy

Bron: XDA-developers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu