Android 7.0 Nougat rolt uit naar Xperia XA (Ultra)

Erwin Vogelaar
17 juni 2017, 9:49
2 min leestijd
Android 7.0 Nougat rolt uit naar Xperia XA (Ultra)

Bezitters van de Xperia XA en Xperia XA Ultra verwelkomen eindelijk Nougat op hun smartphone. Hoewel de Xperia XA Android 7.0-update soms niet goed installeert.

Lees verder na de advertentie.

Xperia XA Android 7.0 Nougat-update rolt uit

Maak je gebruik van Sony’s Xperia XA of de Xperia XA Ultra, dan mag je nu een grote update voor Android op je toestel downloaden. Android 7.0 is helaas niet de nieuwste versie van het besturingssysteem, want dat is Android 7.1.2 en later dit jaar wordt Android 8.0 al uitgebracht. Toch krijg je met deze update enkele handige nieuwe functies.

xperia xa android 7.0

De update wordt vanzelf aangeboden. Mocht je geen geduld hebben, controleer dan handmatig of de update klaar staat. Hiervoor ga je naar de instellingen van je toestel, scrol je omlaag en tik je op ‘Over de telefoon’. Tik vervolgens op ‘Systeemupdates’. Als de update voor je klaar staat, krijg je instructies om deze te downloaden en te installeren. Is de update er nog niet, dan moet je nog even geduld hebben. Probeer het dan morgen nog eens. Op Reddit melden verschillende gebruikers wel dat ze problemen hebben bij het installeren van de update.

Nieuw met Nougat

Met Android Nougat krijg je enkele fijne nieuwe functies voor je Xperia-toestel. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met Nougat twee apps tegelijk op het scherm te plaatsen. Ook werkt het reageren op een bericht vanuit de notificaties beter. Laat je jouw Xperia XA (Ultra) op de tafel liggen, dan schakelt de energiebesparende modus Doze in en gaat de accu van je toestel langer mee.

De toekomst van de Xperia-lijn

Door tegenvallende resultaten in 2016 gooit Sony het in 2017 over een andere boeg. Voorheen had Sony drie niveau’s Xperia-toestellen: midrange, premium standard en flagship. De premium standard-modellen verdwijnen, zodat er geen opvolgers komen voor de Xperia X en Xperia X Compact.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: Xperia Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XA
Sony Xperia XA

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu