De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Xperia XR is volgend Sony-vlaggenschip, aankondiging in september’

Thomas Haenen
28 juli 2016, 9:27
2 min leestijd
‘Xperia XR is volgend Sony-vlaggenschip, aankondiging in september’

Een onlangs uitgelekte Sony-smartphone ziet waarschijnlijk begin september het levenslicht als de Xperia XR. Het toestel is uitgerust met krachtige hardware.

Lees verder na de advertentie.

Update: de Xperia XR is officieel aangekondigd en heet de Sony Xperia XZ.

Xperia XR aankondiging

Foto’s van de Sony Xperia XR doken begin deze maand al op, al beschikten we toen nog enkel over het modelnummer F8331. Het zou gaan om een nieuw vlaggenschip dat Sony begin september presenteert op de IFA-technologiebeurs in Berlijn, zo beweert Phone Radar. Enkele weken tot maanden na de Xperia XR aankondiging moet het in de winkels liggen.

Het toestel is onderdeel van Sony’s Xperia X-lijn, die bestaat uit verschillende smartphones met een focus op unieke hardware in plaats van ongekende kracht. Het vlaggenschip van de reeks, de onlangs verschenen Sony Xperia X, heeft een relatief hoge adviesprijs van 599 euro maar doet qua hardware fors onder voor vlaggenschepen als de Galaxy S7 en de LG G5.

Sony Xperia XR specificaties

De Sony Xperia XR lijkt een iets traditioneler vlaggenschip te worden. Uitgelekte specificaties wijzen op een 5,1 inch-scherm met een full-hd resolutie en een vingerafdrukscanner aan de zijkant. Er is een Snapdragon 820-chip aanwezig, éen van de krachtigste die Qualcomm op dit moment maakt. Foto’s tonen ook een usb-c-poort, waarmee het Sony’s eerste smartphone is die over zo’n poort beschikt.

Hoewel andere toestellen in de Xperia X-reeks vrijwel allemaal over een opvallende feature lijken te beschikken, is vooralsnog onduidelijk of Sony soortgelijke plannen heeft met het XR-model. De naam suggereert dat het een opvolger is voor de Xperia ZR, een inmiddels drie jaar oude Sony-smartphone. Dat model was echter een compacte variant van een ouder vlaggenschip, terwijl de XR over een forser formaat beschikt.

Bronnen claimen dat de Xperia XR niet direct na zijn onthulling al in de winkels komt te liggen – een release eind 2016 of zelfs begin 2017 zou mogelijk zijn. Doorgaans zit er een korte periode tussen aankondiging en release, maar Sony heeft zo zijn redenen om van die verwachting af te wijken. Zo is de Xperia X pas enkele maanden in Nederland te koop en daarmee wellicht nog niet aan vervanging toe. Bovendien zat er ook bij dat toestel een relatief lange periode tussen aankondiging en release: zo’n drie maanden.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: Phone Radar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XZ
Sony Xperia XZ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu