De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Sony onthult Xperia X Compact en Xperia XZ op IFA’

Thomas Haenen
26 augustus 2016, 10:39
2 min leestijd
‘Sony onthult Xperia X Compact en Xperia XZ op IFA’

Komende week zal Sony zowel de Xperia X Compact en Xperia XZ presenteren op de IFA-technologiebeurs in Berlijn, zo beweren verschillende bronnen. De toestellen zijn nu al te vinden op Sony’s site.

Lees verder na de advertentie.

Xperia XZ-presentatie

Geruchten over de Sony Xperia XZ zoemen al een tijdje rond en werden eerder deze week vergezeld door berichten over een Xperia X Compact. Beide smartphones worden binnenkort onthuld, waarschijnlijk op de IFA-technologiebeurs in Berlijn. De toestellen zijn al voor de Xperia XZ-presentatie opgedoken op de Tsjechische site van Sony, zo ontdekte TechTastic.

Sony Xperia XZ-presentatie

Via de pagina’s van de fabrikant zijn al verschillende specificaties van beide toestellen te achterhalen. De Sony Xperia XZ, ook wel de Xperia XR genoemd, heeft modelnummer F8331 en wordt een echt vlaggenschip. Het toestel zou beschikken over een 5,2 inch-scherm, de Snapdragon 820-chip van Qualcomm en een ruime 4GB werkgeheugen. Achterop zit een 23 megapixel-camera met dubbele led-flitser en laser-autofocus, voorop waarschijnlijk een 13 megapixel-camera.

Xperia X Compact

De Sony Xperia X Compact zou een opvolger zijn voor toestellen als de Xperia Z5 Compact. De Android-smartphone biedt krachtige hardware in een relatief compact design. Zo zou de X Compact beschikken over een 4,6 inch scherm met een nog onbekende resolutie. Ook dit toestel beschikt over een Snapdragon 820-chip met 3 of 4GB werkgeheugen. Beide toestellen beschikken over een usb-c-poort om op te laden.

Sony Xperia X Compact

Vannacht lekte ook een eerste beeld uit van de Sony Xperia X Compact, via Evan Blass, een bekende telecomlekker. Het design lijkt geen grote verrassingen te bieden: net als bij andere Sony-smartphones zitten verschillende knoppen aan de rechtonderzijde geplaatst. Ook zijn er speakers aan weerszijden van het scherm te vinden.

IFA 2016

De IFA-technologiebeurs vindt vanaf volgende week in Berlijn plaats. Veel fabrikanten grijpen de beurs aan om hun belangrijkste smartphones en tablets voor de komende maanden te presenteren. Sony organiseert op donderdagmiddag 1 september een presentatie, waar de X Compact naar alle waarschijnlijk gepresenteerd wordt. Naast Sony zullen ook Samsung, Huawei en verschillende andere fabrikanten nieuwe producten presenteren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia X Compact
Sony Xperia X Compact

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu