Xperia Z Android 4.2 update in de maak, ook voor Xperia ZL, ZR en Tablet Z

Redactie
20 september 2013, 17:43
1 min leestijd
Xperia Z Android 4.2 update in de maak, ook voor Xperia ZL, ZR en Tablet Z
sonyxperiazr

De Xperia Z Android 4.2 update rolt gefaseerd uit. Ook de Android 4.2 Jelly Bean-update voor de Xperia ZL, Xperia ZR en Xperia Tab Z krijgen dezelfde update die eveneens gefaseerd wordt uitgerold. Dat maakt Sony via Twitter bekend. De smartphones en tablet worden hierdoor naar de één na laatste Android-versie geüpdatet.

Omdat de updates gefaseerd worden uitgerold, kan het nog een tijdje duren voordat deze ook op jouw toestel beschikbaar is. Meestal worden de updates per land uitgerold. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer Nederland aan de beurt is.

Lees verder na de advertentie.

Android 4.2 update: de veranderingen

xperia-tablet-z-hero-black-select-1280x840-dd73f7239211249463fa93b1d09dfb1e

De Android 4.2 update brengt onder andere verbeteringen voor het scherm, de camera, batterijduur en snelheid van het toestel. Eerder maakte Sony al bekend dat hun high-end Xperia-lijn van deze update wordt voorzien. Door de update zouden zowel smartphones als tablets stabieler, sneller en langer kunnen draaien.

Android 4.2 update installeren

De Jelly Bean-update wordt over-the-air uitgerold. Dit betekent dat bijvoorbeeld de Xperia Z Android 4.2-update automatisch op het betreffende toestel verschijnt. De gebruiker krijgt dan een melding te zien waarna hij de update kan installeren. De update wordt vervolgens via wifi gedownload alvorens deze wordt geïnstalleerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z
Sony Xperia Z

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu