Xperia Z Android 4.3 update uitgelekt, ook Xperia ZL nu te updaten
Gijs Ettes

Xperia Z Android 4.3 updateDe Xperia Z Android 4.3 (Jelly Bean) update is uitgelekt op het XDA Developers-forum en ook de Xperia ZL is nu handmatig te updaten. Het is onbekend of de update de finale versie van de firmware betreft. Deze is door het forumlid dat de firmware ter beschikking stelt, gelabeld als geschikt voor ‘commercieel gebruik’. De kans is daarmee groot dat dit de versie is die de komende weken door Sony wordt uitgerold.

Momenteel draaien beide toestellen, net als de Xperia Z1, nog op Android 4.2.2. Eerder maakte Sony op zijn officiële blog bekend dat de uitrol van de Xperia Z1 update naar Android 4.3 in ieder geval in december start. Wanneer de Xperia-toestellen worden bijgewerkt naar Android 4.4 (KitKat) is echter nog niet duidelijk.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Xperia Z Android 4.3 update downloaden

Xperia Z Android 4.3Voor de Xperia Z Android 4.3 update is een apart topic aangemaakt, waar je deze kunt downloaden. Daarnaast vind je via deze link dezelfde update voor de Xperia ZL, de niet-waterbestendige variant van de Xperia Z.

Wie het aandurft kan nu al aan de slag met Android 4.4 op zijn Xperia Z. De Xperia Z Android 4.4 rom betreft stock Android en kent dus niet alle softwarematige toevoegingen die Sony-toestellen vaak met zich meebrengen.

De rom kent verder wat kleine bugs die echter niet belemmerend voor de gebruikerservaring werken.

Lees meer over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.