Xperia Z kan sd-kaarten onbruikbaar maken

Gijs Ettes
5 juli 2013, 13:08
1 min leestijd
Xperia Z kan sd-kaarten onbruikbaar maken
xperia-z

Verschillende gebruikers van de Xperia Z melden op het forum van xda-developers dat het toestel ingevoerde sd-kaarten onbruikbaar kan maken.

Nederlandse gebruikers maken op het Nederlandse forum van T-Mobile vergelijkbare meldingen van het probleem. “Gisteren kreeg ik de mededeling “SD Card unexpectedly removed” en sindsdien zag de telefoon de sd-kaart niet meer. De computer ziet de sd-kaart echter ook niet meer als ik hem in de card reader stop.”

Lees verder na de advertentie.

Door het probleem zijn Xperia Z-gebruikers alle data op hun sd-kaart kwijt en de sd-kaart is dus ook niet meer te gebruiken voor andere doeleinden. Computer!Totaal schrijft dat Xperia Z-gebruiker Ray Jacobs verschillende dingen heeft geprobeerd om zijn kapotte sd-kaart weer werkend te krijgen, maar niets heeft uiteindelijk geholpen. De sd-kaart lijkt ‘gewoon overleden’ te zijn, aldus Xperia Z-gebruiker Jacobs.

Xperia Z update naar Android 4.2 geen oplossing

Sony heeft in een reactie laten weten dat het een hardwareprobleem is, maar zegt hierbij wel dat het niet aan de hardware van de Xperia Z zelf ligt. Het bedrijf is vorige week begonnen met de uitrol van Android 4.2 voor de Xperia Z. Deze update biedt echter geen soelaas. Het probleem komt overigens niet bij alle combinaties tussen Xperia Z en sd-kaart voor. Niet iedere Xperia Z-gebruiker heeft er namelijk last van.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z
Sony Xperia Z

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu