Sony rolt Lollipop-update alleen uit naar Xperia Z-toestellen
Redactie

Sony heeft bekendgemaakt dat de Android Lollipop-update alleen naar Xperia Z-toestellen wordt uitgerold. Daarmee blijven alle andere Sony-toestellen op KitKat of een lagere Android-versie steken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dat bericht Xperia Blog op basis van tweets van het officiële Twitter-account van Sony. Eerder meldde Sony al dat de update voor Xperia Z-toestellen beschikbaar zou komen, maar het bevestigde niet dat alle andere toestellen geen update zouden krijgen.

Xperia Z Lollipop-update

xperia e4Smartphones als de Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact ontvangen de  Android 5.0-update, maar de exacte releasedatum voor de Xperia Z Lollipop-update is vooralsnog onbekend.

Andere toestellen, zoals de  Xperia E3 die een halfjaar geleden is uitgebracht, blijft op Android 4.4 steken. En dat is best vervelend, omdat de Xperia E3 nog maar net uit is. Hierdoor zit je direct vast aan een verouderd toestel.

Nieuwe Sony-toestellen, zoals de Xperia M4 Aqua die tijdens het Mobile World Congress is geïntroduceerd, worden vanuit de doos voorzien van Android 5.0. Het is echter aannemelijk dat deze smartphone ook nooit meer een update naar een nieuwere Android-versie gaat krijgen.

Laatste Sony-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.