Xperia Z Ultra met 6,4 inch full-hd-scherm onthuld door Sony

Gijs Ettes
25 juni 2013, 11:35
1 min leestijd
Xperia Z Ultra met 6,4 inch full-hd-scherm onthuld door Sony
xperia z ultra

Sony heeft dinsdagochtend de Xperia Z Ultra uit de doeken gedaan. Het grote toestel heeft een 6,4 inch-scherm van 1920×1080 pixels en huisvest de snelle Qualcomm Snapdragon 800, een quadcore-processor die in dit geval geklokt is op 2.2GHz.

Lees verder na de advertentie.

Het is de laatste tijd in zwang om toestellen met relatief grote schermen uit te brengen. Sony gaat nu mee in deze trend met de Xperia Z Ultra. Het 6,4 inch-scherm van de Xperia Z Ultra maakt bovendien gebruik van Sony’s Triluminos-technologie met zogeheten ‘quantum dots’.

Hierdoor is het backlight van het toestel standaard blauw, en worden de andere quantum dots gebruikt om het scherm rood en groen te laten kleuren. Een witte backlight is dus niet aanwezig, maar door deze technologie zou het scherm meer kleuren kunnen weergeven dan tot nu toe mogelijk was.

xperia z ultra toestellen

De Xperia Z Ultra is daarnaast slechts 6,5 millimeter dik en net als de Xperia Z tegen water en stof bestendig. De smartphone huisvest verder 2GB aan intern geheugen, 16GB aan interne opslagcapaciteit, een 8-megapixel-camera, een 2-megapixel-frontcamera en een accu met een capaciteit van 3000 mAh. Het toestel maakt gebruik van Android 4.2.

De Xperia Z Ultra komt in het derde kwartaal van dit jaar op de markt, in het zwart, wit en paars. Een adviesprijs is nog niet bekend. Geruchten over een Xperia Z met Snapdragon 800 gaan momenteel ook rond.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z Ultra
Sony Xperia Z Ultra

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu