De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

In deze Xperia Z Ultra video lijkt Sony’s phablet nóg groter

Gijs Ettes
24 januari 2014, 9:19
1 min leestijd
In deze Xperia Z Ultra video lijkt Sony’s phablet nóg groter
Xperia Z Ultra video

De Xperia Z Ultra werd medio vorig jaar uitgebracht en geldt nog steeds als een van de grootste Android-telefoons van dit moment. Het Sony-toestel is groot, heel groot, maar valt op door zijn relatief lage gewicht (212 gram) en de dikte van slechts 6,5 millimeter. Het scherm van de phablet meet 6,4 inch en heeft een 1080p-resolutie. De Xperia Z Ultra wordt door Sony dan ook gepositioneerd als entertainmentmachine, wat ook is te zien in de Xperia Z Ultra video die onlangs op YouTube verscheen.

Ondanks het grote scherm is de software van de Z Ultra aangepast voor bediening met één hand; iets dat redelijk mogelijk is dankzij de geringe dikte van het toestel. De phablet wordt aangedreven door een rappe Qualcomm Snapdragon 800-chip met een 2,2GHz quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen.

Lees verder na de advertentie.

Xperia Z Ultra video: groter dan groot

Verder is er 16GB aan uitbreidbare opslag aan boord, evenals 4G-ondersteuning en een 8-megapixel-camera. Deze is aanzienlijk minder dan de lens op de Xperia Z1 en beschikt niet over een flitser. Dit heeft Sony waarschijnlijk gedaan om de dikte van de telefoon beperkt te houden.

Door de dunne behuizing van de Xperia Z Ultra bedraagt de capaciteit van de accu ook maar 3050 mAh. Dat is voor de meeste smartphones voldoende, maar omdat de Xperia Z Ultra eigenlijk een verkapte tablet is, valt de batterijduur tegen. Voor het einde van de dag moet het Android-toestel weer aan de lader, zoals je ook kunt lezen in onze Xperia Z Ultra review.

https://www.youtube.com/watch?v=inqECYRh6k0

Lees meer over de Sony Xperia Z Ultra

De Xperia Z Ultra verscheen met een adviesprijs van 699 euro, maar inmiddels is de phablet aanzienlijk goedkoper verkrijgbaar. Bekijk hier de beste Xperia Z Ultra prijzen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z Ultra
Sony Xperia Z Ultra

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu