De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Sony Xperia Z1 Android 4.4 update arriveert in Nederland

Jarno Stinissen
12 april 2014, 16:25
1 min leestijd
Sony Xperia Z1 Android 4.4 update arriveert in Nederland

Sony rolt de Xperia Z1 Android 4.4 update eindelijk in Nederland uit. Nadat al eerder bekend werd dat Sony KitKat voor een reeks toestellen beschikbaar maakte en daarmee ook uitrolde, was Nederland tot op heden nog niet aan de beurt. De Xperia Z1 is het voormalige toptoestel van Sony. Inmiddels is zijn opvolger, de Xperia Z2, al beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Android 4.4 KitKat brengt flinke visuele veranderingen met zich mee, samen met Project Svelte – een technologie waardoor Android soepeler draait op toestellen met minder krachtige hardware. Dit levert echter ook voordeel op voor high-end toestellen als de Xperia Z1, want Android 4.4 werkt merkbaar sneller dan zijn voorgangers.

Xperia Z1 Android 4.4 update: wat verandert er?

sonyandroid44aam2

De grootste verandering die Android 4.4 doorvoert, is het verbeterde geheugengebruik. Door Project Svelte draait de software sneller op minder krachtige hardware, waar ook de Sony-smartphones van profiteren. Verder zijn de zogeheten Quick Settings en notificatiebalk vernieuwd en lijkt de interface van Sony’s skin voortaan op de interface van de PlayStation 4.

Zo is er bijvoorbeeld ook een geanimeerde PlayStation 4-wallaper aanwezig. De veranderingen kun je in de screenshots links zien. Sony’s apps, zoals MyXperia, Messaging en de uitstekende muziekspeler Walkman, zijn tevens van een update voorzien die de interface aanpast.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z1
Sony Xperia Z1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu