De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Foto’s tonen Xperia Z1 en Xperia Z2 naast elkaar’

Gijs Ettes
21 januari 2014, 8:10
2 min leestijd
‘Foto’s tonen Xperia Z1 en Xperia Z2 naast elkaar’
Sony Xperia Z1 en Xperia Z2

Gisteren lekten er al Xperia Z2 foto‘s uit en in nieuwe kiekjes zijn de Xperia Z1 en Xperia Z2 naast elkaar te bewonderen. Opvallend is dat het nieuwe toestel een iets groter 5,2 inch-scherm heeft dan de Z1, die beschikt over een 5 inch-scherm met een resolutie van 1080p. Over de resolutie van de Xperia Z2 lopen de meningen uiteen; sommige geruchten gaan uit van een 1080p scherm, terwijl andere berichten beweren dat het toestel een 2K-scherm krijgt (2560 bij 1440 pixels).

Verder heeft het nieuwe toestel, dat ook bekend staat als de Sony D6503, een enkel afdekplaatje voor de ingangen voor micro-usb en micro-sd en twee speakers in plaats van eentje. In tegenstelling tot de Xperia Z1 heeft het toestel ook aan de bovenzijde een kleine speaker. Naast nieuwe foto’s zijn er ook screenshots van de Android-interface uitgelekt. Lees verder om ze te bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Xperia Z1 en Xperia Z2 vergeleken

In onderstaande foto’s worden de Xperia Z1 (grijs) en zijn opvolger, mogelijk voorzien van de naam Xperia Z2 (zwart), met elkaar vergeleken. Naast een 5,2 inch-scherm is de Z2 waarschijnlijk voorzien van 3GB aan werkgeheugen, een 2,5GHz-quadcore-processor, een 20,7-megapixel-camera en Android 4.4 (KitKat). Over de prijs en verschijning van het toestel is nog niets bekend, maar waarschijnlijk wordt de Z2 tijdens het Mobile World Congress onthuld.

Screenshots vernieuwde Android-interface

In de uitgelekte screenshots is Sony’s versie van Android 4.4 te zien met veel kleur, doorzichtige statusbalken en nieuwe thema’s. Tevens lijkt de camera-app filmen in 4K te ondersteunen en is er een ‘Glove Mode’ toegevoegd die gebruikers waarschijnlijk in staat stelt om de smartphone met handschoenen te bedienen.

Dankzij de nieuwe Smart Backlight Control kan het toestel detecteren of je naar het scherm kijkt en door twee keer erop te tikken, kun je het toestel uit standby-modus halen. Deze functies waren eerder al terug te zien bij telefoons van respectievelijk Samsung en LG. Iets origineler van Sony is dan ook de toevoeging van een alternatieve launcher met grotere iconen en letters.

Lees meer over de Sony Xperia Z2

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z1
Sony Xperia Z1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's