‘Sony Xperia Z1S onthulling mogelijk op 12 november’

Xperia Z1S onthullingOp 12 november houdt Sony Mobile naar verluidt een persconferentie waar de Xperia Z1S onthulling plaatsvindt. Dit is een kleinere versie van het huidige topmodel, de Xperia Z1.

Mogelijk wordt dezelfde dag ook de Sony Xperia Tianchi, een 6 inch-smartphone met een 720p-scherm uit de doeken gedaan. Dit toestel is voorzien van een MediaTek-SoC met acht kernen die efficiënt met energie omgaat en tegelijkertijd hoge prestaties levert.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Update: deze compacte versie van de Xperia Z1 is uiteindelijk door Sony gelanceerd als de Xperia Z1 Compact.

Xperia Z1S onthulling

Sony Xperia Z1S onthullingHet staat nog niet volledig vast dat het Sony Mobile evenement op 12 november plaatsvindt, maar de slogan “Be moved” duidt in ieder geval op de onthulling van één of meerdere smartphones.

Deze kan dus de Xperia Tianchi betreffen en/of de Xperia Z1S. Laatstgenoemde liet zich al eerder zien in uitgelekte persfoto’s en heeft wat weg van de Sony Xperia Z1 mini, die onlangs in Japan verscheen als de Xperia Z1f. Er is een mogelijkheid dat de internationale versie van het toestel van een andere naam wordt voorzien.

Over de specificaties van de Xperia Z1S is weinig bekend. Wellicht dat het toestel een 4,3 inch-scherm met een resolutie van 720 x 1280 pixels bevat, een Snapdragon 800-processor en een 20-megapixelcamera. Qua vorm is de smartphone identiek aan de Xperia Z1, al wijkt de plaatsing van de frontcamera en de ingang voor koptelefoons iets af.

Lees meer over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.