‘Japanse versie Xperia Z1S uitgebracht, internationale release in 2014’

Gijs Ettes
19 december 2013, 13:29
1 min leestijd
‘Japanse versie Xperia Z1S uitgebracht, internationale release in 2014’
Xperia Z1S uitgebracht

Sony heeft de Japanse versie van de Xperia Z1S uitgebracht, die in dat land de naam Xperia Z1f meekrijgt. In 2014 volgt naar verwachting de internationale release. De Xperia Z1S is het kleine broertje van de Xperia Z1 en wijkt afgezien van het scherm nauwelijks af van het huidige vlaggenschip van Sony.

De Xperia Z1S heeft hetzelfde aluminium en waterdichte design als de Xperia Z1, maar is voorzien van een 4,3 inch-scherm met een 720p-resolutie. Het toestel is iets dikker dan de Z1, maar wel een stuk compacter (127 bij 64,9 bij 9,4 millimeter) en lichter (140 gram). De Xperia Z1S beschikt over dezelfde 2,2GHz-quadcore-processor en kan overweg met 4G-netwerken. Verder is 2GB aan werkgeheugen aan boord en 16GB opslaggeheugen, dat is uit te breiden met een micro-sd-kaartje.

Lees verder na de advertentie.

Update: deze compacte versie van de Xperia Z1 is uiteindelijk door Sony gelanceerd als de Xperia Z1 Compact.

Xperia Z1S uitgebracht, dit zijn de specs

Met de overige specificaties van het Sony-toestel zit het ook wel snor: de Xperia Z1S heeft twee camera’s aan de voor- (2 megapixel) en achterzijde (20,7 megapixel). Aan de zijkant zit een fysieke tweetraps-sluiterknop, waardoor je snel scherpe plaatjes schiet.

De 2300 mAh-accu heeft een lagere capaciteit dat die van de Xperia Z1, maar die smartphone beschikt dan ook over een groter scherm. Daarnaast is het tft-display relatief energiezuinig.

Xperia Z1S kopen

De Xperia Z1S is in Japan beschikbaar in diverse kleuren en heeft een adviesprijs van omgerekend 560 euro. Op online veilingsites wordt het toestel inmiddels ook aangeboden, maar dan voor woekerprijzen. Over een Europese release en prijs is nog niets bekend; naar verwachting geeft Sony begin 2014 uitsluitsel.

Lees meer over Sony

Categorieën: Fabrikanten, Smartphones
Merk: Sony
Device: Sony Xperia Z1

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z1
Sony Xperia Z1
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's