Xperia Z2 droptest: hoe valbestendig is Sony’s vlaggenschip?
Gijs Ettes

xperia z2 droptestMet de Xperia Z2 heeft Sony een behoorlijk vlot en fraai vlaggenschip uitgebracht, dat bovendien IP67-gecertificeerd is. Dat betekent dat de smartphone stofbestendig is en een plons in het water overleefd, mits je hem na een half uur weer uit het water haalt en afdroogt. De Z2 is bij uitstek geschikt voor actieve gebruikers en lijkt ook prima bruikbaar  als festivaltelefoon. Maar hoe zit het met de val- en schokbestendigheid van de Sony-telefoon? Deze Xperia Z2 droptest biedt uitsluitsel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bekijk de Sony Xperia Z2 droptest

Uit de Xperia Z2 droptest blijkt dat het toestel prima bestand is tegen flinke schokken en vallen op een harde ondergrond. Op wat dode pixels na is niet te zien dat de smartphone is gevallen; het beeld is vrijwel onbeschadigd en het glas aan de voor- en achterzijde van de Z2 is niet versplinterd. Dat laatste is bij veel concurrerende smartphones wel anders.

Check ook onze smartphone round-up met de beste toestellen van 2014!

De beste Sony Xperia Z2 aanbiedingen

Ben je overtuigd en wil je de Sony Xperia Z2 kopen? Het toestel is los verkrijgbaar voor circa 640 euro en gratis in combinatie met een abonnement. Hieronder hebben we de beste aanbiedingen van dit moment voor je op een rijtje gezet.
[ad-block id=48 style=narrow]

Lees meer

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.