Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Xperia Z2 droptest: hoe valbestendig is Sony’s vlaggenschip?

Gijs Ettes
2 juni 2014, 16:10
1 min leestijd
Xperia Z2 droptest: hoe valbestendig is Sony’s vlaggenschip?
xperia z2 droptest

Met de Xperia Z2 heeft Sony een behoorlijk vlot en fraai vlaggenschip uitgebracht, dat bovendien IP67-gecertificeerd is. Dat betekent dat de smartphone stofbestendig is en een plons in het water overleefd, mits je hem na een half uur weer uit het water haalt en afdroogt. De Z2 is bij uitstek geschikt voor actieve gebruikers en lijkt ook prima bruikbaar  als festivaltelefoon. Maar hoe zit het met de val- en schokbestendigheid van de Sony-telefoon? Deze Xperia Z2 droptest biedt uitsluitsel.

Bekijk de Sony Xperia Z2 droptest

Sony Xperia Z2 Drop Test!

Uit de Xperia Z2 droptest blijkt dat het toestel prima bestand is tegen flinke schokken en vallen op een harde ondergrond. Op wat dode pixels na is niet te zien dat de smartphone is gevallen; het beeld is vrijwel onbeschadigd en het glas aan de voor- en achterzijde van de Z2 is niet versplinterd. Dat laatste is bij veel concurrerende smartphones wel anders.

Check ook onze smartphone round-up met de beste toestellen van 2014!

De beste Sony Xperia Z2 aanbiedingen

Ben je overtuigd en wil je de Sony Xperia Z2 kopen? Het toestel is los verkrijgbaar voor circa 640 euro en gratis in combinatie met een abonnement. Hieronder hebben we de beste aanbiedingen van dit moment voor je op een rijtje gezet.

Lees meer

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z2
Sony Xperia Z2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu