‘Sony Xperia Z2: groter, dunner en sneller dan voorgangers’

Gijs Ettes
14 februari 2014, 10:11
1 min leestijd
‘Sony Xperia Z2: groter, dunner en sneller dan voorgangers’
Sony Xperia Z2 foto

Een nieuwe dag, een nieuw gerucht met betrekking tot de Sony Xperia Z2, zo lijkt het wel. In een vandaag uitgelekte Xperia Z2 foto wordt de vergelijking getrokken met zijn voorgangers, de Xperia Z en Xperia Z1. De Xperia Z2, die vooralsnog de werktitel Sirius draagt, is iets groter dan de eerdere toestellen in de Xperia-reeks en lijkt in ieder geval in meerdere kleuren (zwart en wit) beschikbaar te worden. De verwachting is dat Sony tijdens het Mobile World Congress meerdere grote aankondigingen gaat doen, waaronder mogelijk de onthulling van de Xperia Z2.

De Xperia Z2 foto komt iets meer dan een dag na een video van de mogelijke interface van de Sony Xperia Z1 opvolger. Het filmpje toont vrijwel niets van het design van de Xperia Z2, maar geeft wel een indruk van hoe de laatste versie van Android 4.4 (KitKat) eruit ziet op de Sony-telefoon.

Lees verder na de advertentie.

De verwachte specs van de Xperia Z2

Naar verluidt is de Sony Xperia Z2 voorzien van 3GB aan werkgeheugen en een groter 5,2 inch-ips-scherm. De huidige Xperia Z1 is voorzien van een 5 inch-tft-scherm, dat weliswaar full-hd is, maar matige kijkhoeken heeft. Ips-schermen hebben daar aanzienlijk minder last van.

De camera van de smartphone is mogelijk ook sterk verbeterd. Deze beschikt waarschijnlijk over 20,7 megapixels en heeft de optie om in 4K te filmen. De aankomende smartphone kan 1080p-video`s met maar liefst 60 frames per seconde schieten en foto`s met een 16:9-verhouding hebben een maximale resolutie van 15,5 megapixels. Ook de processor, release en adviesprijs van de Xperia Z2 is nog niets bekend.

Het laatste Xperia Z2 nieuws op een rijtje

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z2
Sony Xperia Z2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu