Hands-on Xperia Z2 Tablet: superdunne Sony-tablet nader bekeken

Xperia Tablet Z2 previewNaast de Sony Xperia Z2 en Xperia M2 heeft Sony ook een nieuwe en superdunne tablet aangekondigd: de Xperia Z2  Tablet. We hebben een tijdje met het nieuwe Android-toestel mogen spelen, en in deze Xperia Z2 Tablet  preview belichten we alvast de belangrijkste veranderingen en verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger.

De Xperia Z2 Tablet  heeft een high-end uitstraling, maar je merkt pas echt iets van de veranderingen aan de tablet als je hem oppakt. Wat is de Z2 dun en licht! Zijn voorganger was met 6,9 millimeter al dun, maar de Z2 is verder afgeslankt tot 6,4 millimeter. Ook is het Android-toestel, dat bij verschijning in maart op de laatste versie van Android 4.4 (KitKat) draait, 56 gram lichter dan de originele Tablet Z. Met 439 gram (4G-versie) is dit een van de lichtste 10,1 inch-tablets op de markt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Snellere specs en een beter scherm

Goed, de Xperia Z2 Tablet  is dus dunner en lichter dan zijn voorganger, maar op welke vlakken is de tablet nog meer vernieuwd? Ten eerste is dit model voorzien van een 10,1 inch-ips-scherm met dezelfde resolutie van 1920 bij 1200 pixels, maar met beduidend betere kijkhoeken. Dat is vooral te merken als je een video bekijkt en de tablet schuin houdt; het beeld is dan nog steeds goed te bekijken. De tablet is wederom stof- en waterbestendig en beschikt over 4G, nfc en een sleuf voor een micro-sd-kaartje.

Verder is de kloksnelheid van de quadcore-processor opgeschroefd tot 2,3GHz (van 1,5GHz), is er 3GB (in plaats van 2GB) aan werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbare opslagruimte beschikbaar. In het swipen door menu’s en het starten van apps, de browser en camera zijn dan ook geen vertragingen merkbaar. De camera’s lijken met 8 en 2 megapixels ongewijzigd. Hetzelfde geldt voor de accu: de 6000 mAh-batterij staat garant voor een standby-tijd van circa 1200 uur.

De concurrentie op de tabletmarkt is moordend, maar met de Xperia Z2 lijkt Sony een toptoestel af te hebben geleverd. Helaas beschikt de tablet niet over een hogere 2K-schermresolutie, maar het gewicht en de afmetingen maken veel goed. Vanaf eind volgende maand is de tablet beschikbaar vanaf 499 euro (wifi/16GB)

Sony Xperia Z2 Tablet  specificaties

 • Releasedatum: maart 2014
 • Besturingssysteem: Android 4.4 (KitKat)
 • Afmetingen:  266 x 172 x 6,4 millimeter
 • Gewicht: 426 gram (wifi), 439 gram (4G)
 • Scherm: 10,1 inch-led-scherm met 1920×1200 pixels
 • Camera: 8-megapixel-camera, 2,2-megapixel-frontcamera
 • Video:  1080p met 30 frames per seconde
 • Geheugen: 3GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte (uitbreidbaar)
 • Processor: 2,3GHz-quadcore-processor
 • Netwerk:  bluetooth, gprs, wifi, 3g, 4g
 • Batterij: 6000 mAh (niet-verwijderbaar)
 • Overig: stof- en waterdicht

Lees meer over Sony

Lees het laatste MWC 2014 nieuws

Niks missen van het Mobile World Congress 2014? Check dan het laatste nieuws hieronder!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.