Sony Xperia Z3 en Z3 Compact krijgen Android 5.0 Lollipop in februari

Wouter Nijsen
6 januari 2015, 13:18
2 min leestijd
Sony Xperia Z3 en Z3 Compact krijgen Android 5.0 Lollipop in februari

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk weten we wanneer de Sony Xperia Z3  Lollipop-update wordt uitgerold. Net als de Xperia Z3 Compact is deze vanaf volgende maand beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Xperia Z3 Compact en  Xperia Z3 Android 5.0-update

Xperia Z3 Android 5.0

Sony heeft op de CES bekendgemaakt dat de Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact in februari de Android Lollipop-update ontvangen. Zoals in oktober werd aangekondigd, krijgen ook oudere Xperia Z-toestellen een update naar Android Lollipop, al zullen deze iets later te downloaden zijn.

Het heeft even geduurd voordat er details over de release van Lollipop voor Sony’s toptoestellen bekend werden gemaakt. Kort na de lancering van de nieuwe Android-versie werd nog gespeculeerd dat deze voor het einde van 2014 beschikbaar zou worden. Bezitters van Sony-toestellen moeten helaas nog enkele weken  wachten.

Meer over de Xperia Z3 en Z3 Compact

Xperia Z3 Compact Android 5.0

De Sony Xperia Z3 draait momenteel op  Android 4.4.4 (KitKat) en is voorzien van prima  specificaties. Het toestel wordt aangestuurd 2,5GHz quadcore-processor en heeft een 5,2-inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Deze worden bijgestaan door 3GB werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbare opslagruimte. Daarnaast is de Z3 voorzien van een uitstekende camera (20,7 megapixels) en batterij met een flinke capaciteit (3100 mAh). Gemiddeld kun je zo’n twee dagen vooruit op één acculading. Lees meer over het Sony-toestel in onze Xperia Z3 review,  waarin we dieper ingaan op de onderscheidende features van het toestel.

Gelijktijdig met de Z3 verscheen ook de Xperia Z3 Compact, een kleiner toestel met minder krachtige hardware. Het scherm van deze smartphone meet 4,6 inch en heeft een lagere resolutie (1280 bij 720 pixels). Daarnaast heeft de Z3 Compact de beschikking over 2GB aan werkgeheugen en Android 4.4.4 (KitKat). Tot slot  is de smartphone voorzien van dezelfde uitstekende camera en ook de batterij gaat zo’n twee dagen mee. Ons volledige oordeel lees je in de uitgebreide Xperia Z3 Compact review.

De beste Xperia Z3 (Compact) aanbiedingen

Hieronder hebben we de beste aanbiedingen voor beide Sony-toestellen op een rijtje gezet. Bij de meeste abonnementen krijg je de Xperia Z3 en Z3 Compact gratis.

Sony Xperia Z3

Sony Xperia Z3 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Sony Xperia Z3 prijzen. Bekijk alle Sony smartphones.

Alle Sony smartphones met prijzen
Sony Xperia Z3 Compact

Sony Xperia Z3 Compact prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Sony Xperia Z3 Compact prijzen. Bekijk alle Sony smartphones.

Alle Sony smartphones met prijzen

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu