‘Xperia Z3 naast Galaxy Note 3 op foto te zien’

Redactie
14 juli 2014, 17:22
2 min leestijd
‘Xperia Z3 naast Galaxy Note 3 op foto te zien’
xperia z3 foto

Op een nieuwe uitgelekte Xperia Z3 foto is het aankomende toptoestel van Sony naast de Galaxy Note 3 van Samsung te zien. De Xperia Z3 lijkt op de foto iets dunner dan de Samsung-phablet, maar het scheelt niet enorm. Met name de lengte is bij beide toestellen gelijk. Het is niet de eerste keer dat er iets over de Xperia Z3 lekt: er duiken vaker foto’s op van het toekomstige vlaggenschip, waardoor een release in de herfst logisch lijkt. Daarnaast wordt ook de Xperia Z3 Compact verwacht, een kleinere versie van het grote toestel.

De verwachting is dat de Xperia Z3 een 5 tot 5,5 inch-scherm krijgt met een QHD-resolutie, Qualcomm Snapdragon 805-chip met mogelijk 64-bit-ondersteuning, 3GB aan RAM en een 20,7 megapixel-camera krijgt. Echter lanceerden Samsung en HTC hun vlaggenschip zonder QHD-resolutie, en volgens velen maakt een dergelijk hoge resolutie op een 5 inch-scherm echt niet uit – behalve dat het meer energie slurpt.

De Xperia Z3 wordt de opvolger van de Xperia Z2, die ons zeer goed is bevallen.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Sony Xperia Z2

Met de Xperia Z2 bracht Sony eind april zijn beste smartphone tot nu toe uit. Het toestel is net zo stof- en waterdicht als de Xperia Z1, maar beschikt over snellere hardware en een aanzienlijk beter scherm. Het ips-paneel is dankzij de goede kijkhoeken en prima kleurreproductie een flinke stap vooruit ten opzichte van het tft-scherm van de Z1. In onze Sony Xperia Z2 review scoorde het toestel dan ook een zeer verdienstelijke 9.

Check de beste aanbiedingen

De adviesprijs van de Sony Xperia Z2 bedraagt los 649 euro, maar in combinatie met een abonnement is hij in veel gevallen al gratis te verkrijgen. Bovendien heeft KPN een exclusieve aanbieding waarbij het het toestel en het nieuwe Michael Jackson album XSCAPE gratis krijgt (Meer informatie).

Sony Xperia Z2

Sony Xperia Z2 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Sony Xperia Z2 prijzen. Bekijk alle Sony smartphones.

Alle Sony smartphones met prijzen

Het laatste nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu